Utdelning av S:t Olofsmedaljen och Honoris Causa

Publicerad 09 juni 2017 08:23

På lördag är det utdelning av S:t Olofsmedaljen och utmärkelsen Honoris Causa. Personer som gjort goda insatser för kommunen och för staden Norrköping kommer då att uppmärksammas.

S:t Olofsmedaljen delas ut till medarbetare som varit anställda i 25 år och till förtroendevalda som varit aktiva Norrköpingspolitiker i 20 år. I år firas 99 jubilarer, av dem kommer 74 att närvara vid ceremonin på lördag.

-Vi vill visa vår tacksamhet över våra jubilarer genom att överlämna en gåva och bjuda på en trevlig kväll. De har i många år lagt ned ett stort arbete för kommunen och våra invånares bästa och det är vi väldigt stolta över säger Louise Malmström (S), kommunfullmäktiges ordförande, som kommer att dela ut medaljerna på lördag.

Jubilarerna får själva välja om de ska få medalj, klocka, guldsmycke eller konstverk. Även utmärkelsen Honoris Causa delas ut under ceremonin. Mottagarna är Ylva Källgren och Britta Eriksson från Björke vävstuga samt organisten och Norrköpingstonsättaren Bengt-Göran Sköld.

Efter den högtidliga medaljceremonin följer en festlig middag för att fira alla jubilarer.