Många anmälda till Vi Håller Norrköping Rent

Publicerad 15 mars 2017 18:01

År 2016 blev Norrköpings kommun andra bästa kommun i Sverige på att plocka skräp, mycket tack vare de cirka 15 000 barn och vuxna som hjälptes åt att plocka skräp under aktiviteten Vi Håller Norrköping Rent. I år siktar Norrköpings kommun på en förstaplats och hoppas att ännu fler deltar på årets Vi Håller Norrköping Rent.

Norrköpings kommun deltar även i år i Håll Sverige Rents arbete mot nedskräpning, tidigare kallat Skräpplockardagarna. Det är en aktivitet där förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner runt om i landet plockar skräp.

Hittills har 10 000 anmält sig till Vi Håller Norrköping Rent 2017 och Norrköpings kommun hoppas på ett ännu större deltagande.

– År 2016 var det omkring 15 000 anmälda i Norrköping. I år hoppas vi att ännu fler anmäler sig. Att delta i Vi Håller Norrköping Rent är inte bara ett sätt att göra närmiljön lite finare. Det är också ett bra sätt att tillsammans visa att nedskräpning inte är okej, säger Alexander Sjöholm, kontaktperson för Vi Håller Norrköping Rent.

Vi Håller Norrköping Rent pågår under vecka 17 och 18 och deltagarna väljer själva vilken dag som passar dem bäst att plocka skräp. Alla som anmäler sig före sista anmälningsdagen 26 mars får kostnadsfritt skräpplockarmaterial.

Mer information om Vi Håller Norrköping Rent och anmälan finns här.