Campus Norrköping fyller 20 år och det ska firas!

Publicerad 13 mars 2017 18:02

För att hylla Campus Norrköpings 20-årsdag genomför Norrköpings kommun flera aktiviteter. Det handlar om allt ifrån musik och tårta till öppet hus och jubileumskonsert. Norrköpings kommun har dessutom nyligen skrivit ett samverkansavtal med Linköpings universitet samt gett en gåva till universitetets nya stiftelse.

– Jag ser fram emot att fira med Norrköpingsbor och studenter och att diskutera framtiden, men mina tankar går också till min företrädare Kjell Norberg, rektor Anders Flodström och andra som länge kämpade för att Campus Norrköping skulle bli verklighet. Campus Norrköping har betytt oerhört mycket för Norrköpings utveckling, inte minst eftersom vi redan från start har haft ett nära samarbete mellan kommunen och universitetet, säger Lars Stjernkvist (S) kommunstyrelsens ordförande.

Jubileumskonsert i Kåkenhus
Den 16 mars blir det jubileumskonsert i Kåkenhus Då bjuds studenter på både tårta och musik. Studentkören inleder och sedan spelar Sensusband, Studiefrämjandets band samt de studenter som anmält sig till Öppen scen. Konserten, som arrangeras av Musikhuvudstaden Norrköping, pågår klockan 12.00 - 14.00 i stora entrén till Kåkenhus (mot Bredgatan).

– Konserten känns extra rolig eftersom Campus Norrköping har betytt så mycket för Norrköpings klubb- och musikliv. De som står på scenen har också kopplingar till Campus Norrköping och Linköpings universitet på olika sätt. Dessutom inleder vi med att intervjua Kosta Economou, en av grundarna till Kultur, samhälle och mediegestaltning. Vi var båda med första året här och pratar om hur det såg ut då och känslorna nu 20 år senare, säger Sandra Wall, projektledare för Musikhuvudstaden Norrköping.

Visualiseringscenter C har öppet hus
Den 18 mars är Visualiseringscenter C öppet för alla klockan 11.00 - 16.00. Norrköpings kommun och Linköpings universitet erbjuder fria filmvisningar och föreläsning av professor Anders Ynnerman i domen. Biljetter hämtas ut i Visualiseringscenter C:s reception eller i informationsdisken i Kåkenhus huvudentré.

Norrköpings kommun en av tre stiftare till ny jubileumsstiftelse
Norrköpings kommun är, tillsammans med Linköpings kommun och Region Östergötland, stiftare till den nya jubileumsstiftelsen Linköpings Universitets Jubileumsstiftelse. Stiftelsen ska bland annat främja samverkan med omgivande samhälle och sprida forskningsresultat. Norrköpings kommuns gåva till stiftelsen är 333 333 kronor.

Samverkan mellan Norrköpings kommun och Linköpings universitet
Norrköpings kommun och Linköpings universitet har en lång tradition av samverkan över verksamhetsgränserna. Redan när Campus Norrköping etablerades för 20 år sedan växte ett samarbete fram som har stärkts under åren. Ett tidigare avtal, kallat Lyskraft, löpte ut vid årsskiftet så i februari undertecknades därför ett nytt avtal om strategisk samverkan inom huvudområdena bildning, hållbar tillväxt och välfärd av Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande och Helen Dannetun, rektor för Linköpings universitet.