Tack alla Norrköpingsbor!

Publicerad 06 mars 2017 10:23

Norrköpings kommun startade förra året en kampanj för ett snyggare och tryggare Norrköping. Nu tackar och hyllar kommunen alla Norrköpingsbor som hjälper till att hålla kommunen ren.

I april 2016 drog Norrköpings kommun igång kampanjen #snyggaretryggareNorrköping inom ramen för Håll Norrköping rent. Målet är att få alla kommuninvånare att hjälpas åt att skapa ett snyggare och tryggare Norrköping genom att slänga skräp i papperskorgar. Engagemanget är stort bland Norrköpingsborna. Det märks inte minst genom att deltagandet hela tiden ökar för de årliga skräpplockardagarna och intresset för den första Städa Sverige-dagen i höstas var stort. Norrköping hamnade på en hedrande andraplats 2016 bland de kommuner i Sveriges som är duktigast på att plocka skräp.

– Det är fantastiskt att så många engagerar sig för att göra hela vår kommun skräpfri och ren. Tillsammans gör vi Norrköping till en snyggare och tryggare plats – något vi alla vill ha, säger Karin Jonsson (C), kommunalråd och ordförande i tekniska nämnden.

Kampanjen har sedan starten förra året ett samarbete med IFK Norrköping. Nu utökas samarbetet med fler elitidrottsklubbar som till exempel Norrköping Dolphins.

– För mig och oss på Dolphins är det självklart att vara en del av denna kampanj och hjälpa till att hålla Norrköping rent. Det är klart att vi vill ha en snygg och trygg stad, säger Tilda Schönbeck basketspelare i Dolphins Rullstol.

I den fortsatta kampanjen kommer Norrköpingsbor att lyftas fram som ambassadörer. Engagemanget att hjälpa till med att hålla Norrköping rent har varit stort hos kommuninvånarna och det har Norrköpings kommun tagit fasta på.

– Med den här kampanjen hoppas vi kunna inspirera och uppmuntra till att fortsätta det goda arbetet för att hålla Norrköping rent. Som vi säger i kampanjen så är det tillsammans vi tar matchen mot skräpet, säger Maria Hultberg, enhetschef på kommunikation.

Kampanjen #snyggaretryggareNorrköping drar igång vecka 10. Då kommer annonser med Norrköpingsbor och idrottare som ambassadörer att synas på stadens JC Decaux-skyltar. Norrköpings kommun kommer också att stå på stan med sina specialsoptunnor och prata Håll Norrköping rent samt dela ut tygkassar.