Träffa Familjehemsenheten i Spiralen på lördag den 25 februari

Publicerad 22 februari 2017 13:21

Vill du veta mer om hur det är att vara familjehem, kontrakterat familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson till ett barn eller syskonpar?

Det finns barn och ungdomar som inte kan bo kvar i sitt hem. Det kan till exempel bero på föräldrars sjukdom, missbruk eller andra personliga problem. Barnet kan då behöva flytta till en ny familj, ett familjehem. Det finns också de familjer som behöver få lite avlastning och stöd av en kontaktfamilj som fungerar som en extra familj för barnet. Det vanligaste är att kontaktfamiljen tar hand om ett barn eller ett syskonpar varannan helg. Det finns även barn och ungdomar som behöver en extra vuxen att träffa på sin fritid, någon att dela tankar med och göra aktiviteter tillsammans med. De barnen och ungdomarna kan då få en kontaktperson. Det finns även andra sätt man kan bidra som uppdragstagare för Familjehemsenheten.

Blir du nyfiken och vill veta mer? Kom och träffa Eva-Lotta och Arne från Familjehemsenheten på lördag den 25 februari kl 11-15 i gallerian Spiralen, vid rulltrappsväggen mellan Carlings och Lindahls.

Gå gärna in på vår webbplats för där hittar du mer information: norrkoping.se/familjehem

Du är också välkommen att kontakta familjehemsenheten så berättar vi mer!
Telefon: 011-15 61 71
E-post: familjehemsenheten@norrkoping.se