Katscha och Hörsalsparken nominerade till arkitekturpris

Publicerad 04 januari 2017 18:55

Hörsalsparken och Katscha är nominerade till det prestigefyllda europeiska priset Mies van der Rohe Award för samtida arkitektur. Norrköpingsobjekten är två av endast sex nominerade objekt i Sverige. Totalt är 356 objekt nominerade i hela Europa, representerade av 36 länder.
– Det är roligt att våra projekt uppmärksammas även utanför Sveriges gränser, säger Karin Milles Beier, stadsarkitekt Norrköpings kommun.

Både Hörsalsparken och Katscha har tidigare vunnit pris. Hörsalsparken kammade 2015 hem Sienapriset för bästa landskapsarkitektur. Över Katscha har prisregnet fallit med Mipim-award och nu senast Sveriges arkitekters pris.

Hörsalsparken nyinvigdes våren 2015 efter att samhällsbyggnadsföretaget Tyréns omvandlat parken och skapat en oas somär en viktig del av kommunens stadsplaneringsstrategi om att bättre binda samman innerstadens olika delar med hjälp av intressanta platser och trivsamma stråk.

Katscha med ansvarig arkitekt Ingrid Reppen, Arkitektur + development och Kai Wartiainen, är ett lekfullt och unikt bostadshus mitt i Industrilandskapet som stod inflyttningsklart hösten 2015. Att två Norrköpingsobjekt återigen är nominerade till ett högt aktat arkitekturpris gör Norrköping till en ännu mer intressant stad att leva och bo i, men också att uppleva.
– Mies van der Rohe award-nomineringen är en bekräftelse på att vi är rätt ute. Att vår satsning på god arkitektur börjar ge ringar på vattnet, säger Karin Milles Beier.