120 nya lägenheter för 65+

Publicerad 05 maj 2017 15:49

Delar av Kvarteret Granen, vid S:t Persgatan och Generalsgatan, ska renoveras och byggas om.

Det gamla 70-tals kvarteret ska omvandlas till ett 65+ boende och renoveringen omfattas av stambyten med kök- och badrumsrenovering samt tillgänglighetsanpassningar.

– Vi har sett att det finns ett stort behov av fler trygga boenden för äldre. Vi presenterade vårt behov för Hyresbostäder som mötte förslaget och tillsammans har vi kommit fram till att renovera kvarteret Granen är det mest optimala ur många aspekter, säger Eva-Britt Sjöberg (KD), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Renoveringen kommer att ske successivt från och med hösten 2018. När allt är färdigt kommer det finnas 120 lägenheter för 65+ boende.

– Huset ligger centralt med närhet till service, affärer och kommunikationer. Tvärs över gården finns träffpunkt S:t Persgatan 134. Närheten till träffpunkten ger möjlighet till både sociala aktiviteter och lunchservering sju dagar i veckan. Fördelen med att det är ett gammalt hus som renoveras, och inte nyproduktion, gör att Hyresbostäder kan behålla en hyresnivå som många har råd med, säger Birgitta Samuelsson, sakkunnig, beställar- och uppföljningsenheten , vård- och omsorgskontoret.

– Trygghet, tillgänglighet och gemenskap är de ledord vi utgår ifrån när vi skapar nya boenden för äldre, säger Eva-Britt Sjöberg (KD).

Omställningen börjar redan nu även om renoveringen börjar först hösten 2018.
Är man intresserad av en av lägenheterna ställer man sig i Hyresbostäders kösystem.