Guldmiddag

Sedan 1998 har Norrköpings kommun uppvaktat personer i kommunen som utfört någonting utöver det vanliga.

Bland annat gäller det stadens alla idrottsmedaljörer i nationella och internationella mästerskapstävlingar, men också personer som gjort en insats för Norrköping inom andra områden, som näringsliv och kultur.

Dessa personers imponerande insatser och betydelse för Norrköping det gångna året hyllas genom en guldmiddag i Stadshuset.

2020

Onsdag 5 februari har det blivit dags för Norrköpings kommun att hylla de personer i kommunen som stått för fina prestationer under året. Det sker med traditionsenlig guldmiddag i Stadshuset. I år hyllas bland andra enduroförarna Martina och Emilia Reimander, talaren Charbel Gabro och David Frykerås från företaget Againity.

I år uppvaktas 28 personer som antingen vunnit ett nationellt eller internationellt mästerskap eller på annat sätt gjort en insats för Norrköping. Kommunen vill belöna dem för deras insatser och för deras betydelse för Norrköping.

Till årets guldmiddag kommer förutom ovan nämnda personer bland annat Viktor Melin från Åby Ridklubb, som tog SM-guld i hoppning och Johan Moberg som under 2019 tog både SM-guld och VM-brons i hickorygolf.

Närvarar gör också skådespelerskan Carina Perencranz som tilldelades Norrköpings kulturstipendium till Moa Martinssons minne. Från näringslivet kommer bland annat Magnus Malm från Magnentus, som fått byggbranschens pris för Sveriges bästa husfasad.

Värdar för middagen är kommunfullmäktiges ordförande Olle Vikmång (S) samt kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).

Kontakt
Kultur- och fritidskontoret

Wilhelm Wibergs gata 174
601 81 Norrköping Norrköping

Telefontider:
Öppettider: Måndag-torsdag klockan 9-12 och 13-16, fredag klockan 9-12 och 13-15.