Se och göra under O-Ringen 2019

I sommar kommer världens största orienteringstävling till Norrköping och staden fylls med aktiviteter och arrangemang.

Häftiga miljöer, spänning och Sveriges bästa artister. Allt får du i Norrköping. Missa inte att besöka Hugo parkfestival, elitsprinten och Knäppingsborg under veckan!

Tillsammans skapar vi folkfesten 2019!

Folkparken

Folkparken är ett stort parkområde beläget i centrala Norrköping nära O-Ringenstaden på Himmelstalund. Här finns det möjlighet till massor av aktiviteter.

  • En av Sveriges finaste anläggningar för Beachvolleyboll med sex stycken banor.
  • Äventyrsgolf är som en långgolfbana i miniformat och har 12 stycken hål där de flesta har Norrköpingstema.
  • Frisbeegolf med 18-hålsbana som sträcker sig genom parken.
  • Multisportarena med Streetbasket, handboll, minitennis och innebandy.
  • Två stycken boulebanor.
  • Uthyrning av bollar, frisbees med mera om ni inte har själva.
  • För alla barn finns parklek med massor av klätterställningar, gungor, BMX bana och mycket mer. Här finns också en badbassäng för barnen med badleksaker och en stor hoppkudde på 14 x 10 meter.
  • Café med hembakat bröd och glass.

Elitsprinten i Industrilandskapet

Onsdagen den 24 juli intar världseliten inom orientering Industrilandskapet i Norrköping för årets elitsprint, LiU-sprinten. Tävlingsmomentet sprint innebär korta banor i park- och stadsmiljö. Det är ett publikvänligt inslag med högt tempo och en spännande kamp om sekunder.

Industrilandskapets stadsbild med osymmetriska kvarter och små gränder varvat med parkområden i Folkparken kommer att kräva elitens fulla fokus parallellt med snabb löpning. Detta är ett fantastiskt tillfälle att på ett bekvämt och roligt sätt få se och uppleva elitorientering på nära håll i central stadsmiljö.

Bra publikplatser för dig som vill ta del av elitens utmaningar längs med banan är Campusområdet/Bergsbron samt Skvallertorget. Eller så följer du tävlingen från elitsprintens arena Lejongropen i Folkparken. Där kommer det att vara mycket folk och en speaker som kommenterar tävlingen. Juniorelitklasserna avgörs på eftermiddagen och på kvällen mellan kl. 17.30-19.30 gör världseliten upp om segern i seniorelitklasserna på herr- och damsidan. Missa inte denna folkfest!

Karta över de centrala delarna av Norrköping där elitsprinten kommer att gå av stapeln.

Orange markeringar är lämpliga platser för dig som publik att hålla dig inom under elitsprinten.

Hugo parkfestival

Vad sägs om Hov1, Miriam Bryant, Linnea Henriksson eller De vet du? Häng med under Hugo parkfestival - bara ett stenkast från Norrköpings resecentrum.

Hugo parkfestival

Familjedagar i Knäppingsborg

I kvarteret Knäppingsborg maldes tidigare mjöl och tillverkades snus. Idag utgör det Norrköpings mysigaste handels- och restaurangkvarter. Kvarteret ligger vid Motala ström i direkt anslutning till Industrilandskapet och till vackra Strömparken. Besök kvarteret den 23 och 24 juli och njut av musik och aktiviteter för hela familjen.

Tisdag 23 juli
19.00 Bruno Mitsogiannis

Onsdag 24 juli
09.30-11.30 Bamseorientering i Strömsparken
12.00-13.00 Barnens Allsång med ”Samlarkatten Kajsa”
16.00-17.00 Mamma Mu

Evenemangskalendern

Du har väl koll på evenemangskalendern? Här samlas evenemang som pågår under din vistelse i Östergötland under O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping.

Evenemangskalendern för O-Ringen Kolmården 2019 i Norrköping

O-Ringentorget på Himmelstalund

Välkommen till O-Ringentorget på Himmelstalund! Öppettiderna är klockan 15.00-21.00 varje dag. Här kan du hänga, få svar på dina frågor med mera. Ses där!

Missa inte heller invigningen för O-Ringen. Invigningen är den 21 juli klockan 16.00.