Podden Norrköping Lounge


I podden Norrköping lounge möter du spännande personer som i sitt arbete satt Norrköping på kartan. Norrköping lounge vill få fler att upptäcka Norrköping, livet, människorna och stadens starka kulturliv.

Namnet Norrköping lounge speglar den känsla som podden vill ge sina lyssnare; ett avslappnat, hjärtligt, roligt och intressant samtal i en skön soffa.
Norrköping lounge produceras av kultur- och fritidskontoret i samarbete med LiU. Musiken har producerats av Kapten Studios by KNY. Den grafiska profilen är framtagen av David Örtenblad Savel och bilderna är tagna av Jenny Bennheden Carpvik, Fredrik Schlyter och Crelle.

Lyssna på podden

Lyssna i Podbean

Lyssna i Spotify

Lyssna i Apple Podcast

Om avsnitten

Olle Tholén, filmproducent och en av grundarna till Crazy Pictures

Olle Tholén är ett barn av 1980-talet, uppväxt i Vånga utanför Norrköping. Han är en av grundarna till filmkollektivet Crazy Pictures, som sedan 2008 producerat allt från reklamfilm till långfilm i Norrköping. Kortfilmssuccén Poesi för fiskar startade deras resa som rikskända filmskapare. 2018 kom deras första långfilm Den blomstertid nu kommer. Från film- och musikgymnasiet till 100 000-tals biobesökare världen över, Olle och Crazy Pictures har sannerligen satt Norrköping på kartan. Hur har livet förändrats efter den stora framgången? Välkommen att lyssna!

Mikael Ståhl, konstsamlare och grundare till Ståhl Collection

Mikael Ståhl är Norrköpingsbo, konstsamlare och grundare av konsthallen Ståhl Collection. Han är även son till Henry Ståhl vars fastighetsbolag byggde stora delar av det moderna Norrköping. Mikael har sedan länge ett starkt konstintresse med en samling på över 400 verk som han nu visar upp för allmänheten i den nya konsthallen Ståhl Collection. Mikael pratar ofta om vikten av tillgänglighet när det kommer till modern konst, så hur känns det nu när Ståhl Collection öppnas upp för Norrköpingsborna? Välkommen in och lyssna!

Eleonor Léone, artist, låtskrivare, kreativ entreprenör

Eleonor Léone är artist, låtskrivare, skådespelerska, influencer – denna unga kvinna har många strängar på sin lyra. Nu släpper hon sin nya singel KARMA, om hur de egna tankarna kan skapa som ett fängelse i ditt inre.
Med sin oefterhärmliga energi har Norrköpingsbon Eleonor tagit sin musik och sitt showmanship världen över till en internationell publik. I samtalet med Norrköping lounge berättar hon om framgångarna och också om den mörka tiden i sitt liv. Välkommen att lyssna!

Carina Perenkranz, skådespelerska, regissör, producent

Carina Perenkranz är komiker, regissör, producent, mentor och kanske framförallt skådespelerska. Hemma i Norrköping har Carina varit en självklar del av kulturlivet i snart 25 år. Från revyscener i Norrköpings 90-tal, via östgötska standupklubbar runt millennieskiftet, till en av Sveriges mest kända reklamfigurer på 2010-talet. I sin roll som en i duon Judit & Judit tog Carina Perenkranz klivet in i hela Sveriges medvetande med sin känsla för humor och skådespeleri. Men, när inleddes livet på scen egentligen? Välkommen att lyssna!

Johan Perwe, forskare och författare

Johan Perwe är författare och journalist med rötterna i Norrköping. Han har genom sina böcker och i sin forskning gjort frågan om nazism och motstånd till en lokal angelägenhet snarare än global. Konsten att säga något om det stora genom att granska det lilla är något Johan kommit att bemästra, inte minst i sitt verk Mörkläggning där han kartlägger nazismen såväl som motståndet i Norrköping på 1930- och 1940-talet. Hans bok Mörkläggning låg till grund för den omtalade föreställningen “Medlöperi och Motstånd” på Norrköpings stadsmuseum. Utställningen har gjort avtryck på såväl Norrköpings som Sveriges samveten och sinnen. Men, hur kommer det sig att Johan Perwe valde att ägna sitt värv åt just såna här kontroversiella frågor?

Frida Södermark, ultralöpare och inspiratör

Som ultralöpare och inspiratör har Frida Södermark tagit språnget in i Norrköpingsbornas hjärta. Från den första milen vid 29 års ålder till femfaldig SM-guld vinnare och vidare till topplaceringar i prestigefulla tävlingar världen över. Löpningen har tagit Frida runt jorden och tillbaka, närmare bestämt 75 länder. Men Norrköping finns alltid i hennes hjärta, och på hennes arm där hon tatuerat in stadens koordinatorer. Löpningen och hennes mentala styrka har hjälpt henne genom hennes tuffaste år hittills. Välkommen att lyssna på Fridas tips om hur du kan komma igång med träningen och vad som hjälpt Frida genom svåra stunder.

Charbél Gabro, föreläsare

Charbel Gabro är föreläsare och vinnare av stora talarpriset 2019. Född i Syrien men uppväxt i Hageby. Charbel är både syrian och svensk men också Norrköpingskille.
Charbel har med sina föreläsningar och projekt försökt främja integration men också normalisera diskussionen om kultur och identitet. Han vill få oss att hitta gemensam mark att stå på och främja möten - möten mellan dig och mig, han och hon, vi och ni.
Ett möte som ligger varmt om Charbels hjärta var det mellan honom själv och Birgitta. En lärare som stannade upp, frågade och sträckte en hungrig 8-åring en knäckemacka så han skulle klara resten av dagen. Charbel har tidigare sagt att alla kan bli en Birgitta, men, vad innebär det egentligen?

Åsa Sjöberg, programledare och sångerska

Åsa Sjöberg är en mångsysslare av rang; sångerska, konferencier, programledare och producent inom musik och kultur. Hon har blivit synonym med Norrköpings kulturliv genom både sitt programledarskap och sin musikaliska förmåga.
Åsa Sjöberg är en varm medmänniska som alltid är nyfiken och mån om alla andra. Hon bar länge på en hemlighet från barndomen som hindrade henne från att vara den hon är och leva livet fullt ut. Vändpunkten kom när hon insåg att en annan flicka drabbades av samma förövare som hon själv. Nu brinner hon för att hjälpa andra. Välkommen att lyssna på ett starkt och varmt avsnitt av Norrköping lounge.

Lars Stjernkvist, politiker och före detta kommunstyrelsens ordförande

Lars Stjernkvist är Sveriges tveklöst mest kända lokalpolitiker. Född i Motala men med rötterna fast planterade i Norrköping sedan mitten av 1980-talet. Från tjänsten som partisekreterare vid Göran Perssons sida till att bli Norrköpings starke man. Frisyren, mustaschen, glasögonen, kärleken till Sleipner - ingen i Norrköping har missat Lars Stjernkvist. En konstant i det politiska livet såväl som föreningslivet i Norrköping sedan 2007, först som kommunalråd och de senaste 10 åren som kommunstyrelsens ordförande.
Hur började egentligen hans politiska engagemang? Välkommen att lyssna på ett varmt, roligt och engagerat samtal i Norrköping lounge.

Eva Vestlie Kastensson, yoga- och meditationslärare och grundare av Yoga Group

Eva Vestlie Kastensson är bankchefen som ändrade riktning på sitt liv och startade ett yogaträningscenter. För henne är yogan en träningsform där hon hittar stillhet i den stressiga tillvaro vi i västvärlden ofta befinner oss i. Hon brukar beskriva sig själv som en bonnunge från Dalsland. Hon kom till Norrköping för 32 år sedan och känner att hon genomgått en personlig förvandling i takt med stadens. Välkommen att lyssna på ett inspirerande och intressant samtal om vikten av att ta hand om sig själv.

Cecilia Edefalk, konstnär

Cecilia Edefalk är en av Sveriges mest betydelsefulla nu levande konstnärer. Konsten har fört hennes namn över hela världen med kända verk såsom Baby och En annan rörelse. Allt började dock i Norrköping. Från Smedby via De Geergymnasiet och Kungliga Konsthögskolan blev Cecilia en av Sveriges mest omtyckta konstnärer.
Just nu är hon aktuell med utställningen ”Hemkomsten” på Norrköpings Konstmuseum. Ett kärt återseende och en cirkel som slut för en av Norrköpings absolut största exporter. Välkommen att lyssna på ett öppenhjärtigt och fint samtal om konsten, naturens betydelse och Cecilias relation med Norrköping.

Fredrik Löfgren, robotutvecklare

Fredrik Löfgren är robotutvecklare, AI-expert och föreläsare. Han var ett mattesnille redan som liten pojke i Sifferbo i Dalarna och blev Geni-Fredrik med hela svenska folket när han vann Genikampen 2014. Fredriks kunskaper om AI och robotar samt möjligheterna och utmaningarna som väntar oss har gjort honom till något av ett språkrör för framtiden. Välkommen att lyssna på ett energifyllt, entusiasmerande och inspirerande samtal om den framtid vi snart kommer leva i.

Fredrik Schlyter, fotograf och klättrare

Fredrik Schlyter är klättrare, fotograf och Norrköpingsälskare. Han började tidigt att klättra, först på hustaken hemma i Jursla, sedan gjorde han klättringsleder vid Ågelsjön och till slut tog han sig med en expedition hela vägen till toppen av Trango Tower i Himalaya. Det var de spektakulära vyerna som lockade honom att bli fotograf och idag är han en väletablerad fotograf som plåtar alltifrån porträtt, produkter och friluftsliv.
Just nu håller han på att sammanställa boken Norrköping från ovan. En idé han fick redan på 1990-talet då han tilläts klättra upp hela vägen till Gullolle. Välkommen att lyssna denna Norrköpingskille som delar med sig av hur det är att klättra och sina bästa tips som fotograf.

Karin Elebring, kock och delägare i restaurangkoncernen Östgöta Kök

Karin Elebring visste tidigt att det var kock hon ville bli. Barndomsdrömmen om ett café ledde till jobb på toppkrogar utomlands till den första egna restaurangen, Knäppingen, tillsammans med kollegan Thomas Hallgren. De driver tillsammans restaurangkoncernen Östgöta kök och har de senaste 16 åren satt sin prägel på kroglivet i såväl Norrköping som i Linköping. Karin hyser en stor kärlek till mat och att ge alla gäster omtanke och en fin upplevelse. I kombination med bra råvaror kan det inte bli annat än gott! Välkommen att lyssna på framgångssagan bakom Östgöta kök och Karins bästa tips för att lyckas hemma i det egna köket.

Johan Lindahl, föreläsare och författare

Johan Lindahl är beteendevetare, driver sitt eget företag och är en av Sveriges mest anlitade föreläsare. Han vill alltid ge sitt bästa och hans drivkraft är att få människor att utvecklas till sitt bästa jag och leva det liv de vill leva. Han menar att vanor och rädslan att misslyckas är det som kan hindra en från att bli den bästa versionen av sig själv. Välkommen att lyssna på ett inspirerande samtal där Johan Lindahl ger kloka råd om hur du kan förändra ditt liv.

Thomas Wärfman, kyrkoherde i Norrköpings pastorat

Thomas Wärfman är kyrkoherde i Svenska kyrkan i Norrköping. Som präst känner han en stor meningsfullhet när han kan stötta och hjälpa människor när livet vänder. Inte minst nu under pandemin när ensamheten och ovissheten är stor och många söker stöd.
Välkommen att lyssna på ett varmt och engagerat samtal om tron på medmänsklighet och känslan av hopp.

Anna Thörn, kommundirektör Norrköpings kommun

Anna Thörn är ny kommundirektör i Norrköpings kommun. Hon startade sin karriär som lärare i Norrköping och har därefter arbetat i olika roller, på olika nivåer i flera kommuner. Hela tiden med fokus på ett starkt och nyfiket samhälle - för alla! Nu har hon landat tillbaka hemma i Norrköping där hon verkligen ser fram mot att bidra till Norrköpings utveckling. På fritiden älskar hon att vara i naturen, gärna i skärgården, laga mat och umgås med familjen. Välkommen att lyssna på ett intressant och hjärtligt samtal där du får möjlighet att lära känna Norrköpings nya kommundirektör.

Susanna Karlsson, bonde och artist

Susanna Karlsson växte upp på familjegården Stjärnebergs gård utanför Valdemarsvik. Dans, teater och sång blev tidigt en stor del av Susannas liv. Efter gymnasiet satsade hon allt på dansen, vilket tog henne hela vägen till New York. Där inledde hon ett förhållande som blev destruktivt för henne. Tillbaka som singel på gården såg hon chansen att möta kärleken i ”Bonde söker fru”. Nu väntar hon barn med mannen hon träffade i TV4:s succéprogram. På instagram kallar hon sig Showbonden och hennes kontot har drugt 43 000 följare. Välkommen att lyssna på Susanna när hon livfullt, engagerat och eftertänksamt berättar om sin livsresa fram till idag.

Benjamin Prom, chef för områdespolisen i Norrköping

Benjamin Prom har jobbat som polis i över 15 år och är chef för områdespolisen i Norrköping. Han brinner för yrket och känner att han och hans kolleger gör skillnad varje dag. Hans engagemang och glöd för att hjälpa ungdomar som är på glid är stort. Nyckeln är samverkan mellan alla samhällsaktörer menar Benjamin, som vill se mer av det i Norrköping. När han inte jobbar har han ett annat stort intresse som överraskar. Välkommen att lyssna på ett starkt och engagerande samtal om den tuffa vardagen som polis och Benjamins oväntade intresse.

Lotta Källström, artist

Lotta Källström, en av Norrköpings mest folkkära artister och har uppträtt sedan hon var 16 år. Då var självkänslan var låg men viljan och längtan att uppträda och möta en publik var starkare. Sedan dess har hon haft uppdrag i hela Skandinavien som sångerska, trubadur, dj, konferencier och komiker. Hemma i Norrköping har hon stått på varje scen. Varmt välkommen att lyssna på ett inspirerande och varmt samtal med Lotta Källström om mod och kreativitet.

Sigge Bilajbegovic, grundare och ägare av PlatinumCars

Sejad ”Sigge” Bilajbegovic startade PlatinumCars på garageuppfarten i Svärtinge. Ingen, mer än hans svärfar, trodde på idén om att köpa och sälja exklusiva bilar i Norrköping. Idag, 16 år senare, är företaget Nordens ledande leverantör av lyxbilar. En lyckad kombination av passion, energi, envishet och fokus ligger bakom framgångssagan. Viktigast av allt är ändå familjen, Sandra och de två sönerna. För dem kan han vilken dag som helst lämna allt och börja om på nytt. Varmt välkommen att lyssna på ett spännande samtal om drivkraft, revanschlust och vikten av lojalitet och ödmjukhet.

Karin Milles, stadsarkitekt i Norrköpings kommun

Karin Milles är stadsarkitekt i Norrköpings kommun och en av Sveriges mäktigaste inom arkitektur och design. Hon är frispråkig och vågar ta strid för att bevara det som gör Norrköping unikt. Nya hus ska berika platsen, inte bara för dem som bor där utan även för de som passerar. Och allt som byggs ska göras med omsorg, är Karins budskap. Varmt välkommen att lyssna på ett intressant samtal om arkitekturen i Norrköping och om Karins spännande år som arkitekt i Libyen.

Hedvig Solvik, verksamhetsledare på Kulturkvarteret Hallarna

Hedvig Solvik är ny verksamhetsledare på Kulturkvarteret Hallarna. Stolt och glad över uppdraget är hon ivrig att få välkomna alla Norrköpingsbor till detta kreativa kluster, när väl pandemin är över. Här vill hon skapa nya musikscener och ge plats åt spontana kulturella aktiviteter. Hennes egen bakgrund är inom musikens värld. Drömmen var att spela själv men hon har förstått att det är inte på scenen hennes största talang är. Hennes styrka ligger i att leda. Varmt välkommen att lyssna på denna spännande dalkulla som hittat hem i Norrköpings kulturliv.

Uno Appelgren Friedner, bokningsagent och arrangör

Uno Appelgren Friedner är bokningsagent och en riktig idéspruta. Han är mannen bakom Sveriges coolaste padelbana. Egentligen jobbar han med våra största svenska artister, bokar spelningar och turnéer men eftersom alla konserter är inställda just nu fanns tid att skapa en padelbana i Norrköpings mest ikoniska byggnad, Värmekyrkan.
Kärleken till livemusik började redan då Uno var 12 år och såg sin första konsert i Söderköping. Sedan dess har han arrangerat och upplevt tusentals konserter. Välkommen att lyssna på ett spännande samtal om samarbetet med Norrköpingsbanden Slagsmålsklubben och Den Svenska Björnstammen, musikstaden Norrköping och Unos passion för padel.

Lina Skandevall, resejournalist, företagare och Norrköpingsambassadör

Lina Skandevall är företagare, resejournalist och en av våra största Norrköpingsambassadörer. Resor och nya upplevelser är hennes liv och en del av hennes jobb. Och hon älskar att inspirera andra. Istället för långa, exotiska utlandsresor har hon det senaste året upptäckt mer av Östergötland och Sverige. Hon har njutit av att glida fram med en kanot i S:t Anna och av dansande norrsken i Abisko. Hemma är ändå alltid Norrköping som hon ser som en oslipad diamant i den svenska besöksnäringen. Varmt välkommen att lyssna på ett energigivande och varmt samtal om reslust, kvinnors företagande och om hur covid-19 drabbade henne.

Lillemor Gustafsson, personlig tränare och hälsoprofil

Lillemor Gustafsson är personlig tränare och driver det egna företaget Health by L. Hon vill inspirera till rörelse och är noga med att utgå från varje persons förutsättningar. Sedan pandemin startade har hon, i ur och skur, kört träningspass på fotbollsplan i Lindö på lördagar. Ett bra sätt att starta helgen och ett härligt sätt att hitta rörelseglädje tillsammans. Lillemors viktigaste budskap är att det är att aldrig för sent att börja röra på sig! Och all rörelse räknas. Varmt välkommen att lyssna på ett energifyllt och inspirerande samtal om hur rörelse gör oss gladare, får oss att sova bättre och minskar stressen.

Tjoffe Sjögren, entreprenör och grundare av Städarna Sverige

Tjoffe Sjögren är en av Norrköpings främsta entreprenörer. För 12 år sen startade han Städarna Sverige som idag är Nordens näst största hemservicebolag med över 800 medarbetare. Trots pandemin och trots att Tjoffe själv brände ut sig förra året fortsätter företaget att växa. Drivkraften bottnar i lusten till revansch. Revansch mot alla de lärare som tydligt sade att han aldrig skulle lyckas. Han har bevisat motsatsen ända sedan han lämnade skolans värld. Varmt välkommen att lyssna på ett öppenhjärtigt och varmt samtal om vikten av en stark värdegrund, lärdomar efter en utbrändhet och lyckan över att få bo i ett av Norrköpings vackraste hus.

Peter Kristensson, redaktör och historisk guide

Peter Kristensson är redaktör för sajterna Nättidningen Svensk historia och Norrköpings historia samt författare till böckerna Norrköpings gatunamn och Norrköpings kvartersnamn. Historia har fascinerat Peter Kristensson ända sedan han som barn hittade en bok om 30-åriga kriget. Nu är historia Peters passion och arbete. Han har även djupdykt i sin egen släkts historia. I sommar leder Peter tre olika stadsvandringar; om Norrköpings gatunamn, om medeltiden i Norrköping samt deckarvandring i Emelie Schepps fotspår. Varmt välkommen att lyssna på ett intressant och spännande samtal om historiens betydelse för oss, om Norrköpings dramatiska historia och vilken gata som är Peters favoritgata.

Sofie Källström, entreprenör och vd på Smart Generation

Sofie Källström är entreprenör och vd på Smart Generation, företaget som ansvarar för butiken i den svenska paviljongen på världsutställningen Expo2020 i Dubai. Hon startade sitt första företag för sex år sedan och har sedan dess startat och investerat i elva till med en otrolig fart och energi.
När Sofie var 14 år begick hennes mamma självmord. Sorgen och traumat har hon vänt till en superkraft som gör henne orädd och ger henne en känsla av att inget är omöjligt. Drivkraften i hennes arbete är att i framtiden kunna ägna mycket tid åt att jobba med psykisk ohälsa och kvinnligt ledarskap. Varmt välkommen att lyssna på Sofies spännande tankar om hållbarhet, den unga generationen och hur världen påverkas av pandemin.

Kenny Lundström, musikproducent och verksamhetsansvarig på Studieförbundet Vuxenskolan

Kenny Lundström är musikproducent och verksamhetsansvarig för musik på Studieförbundet Vuxenskolan. För många är han Mr Music i Norrköping. De unga musikerna vet att Kenny finns där och stöttar dem när de behöver hjälp. Kenny är själv uppvuxen med musik. Hans pappa var trubadur och Kenny fick ofta följa med på turnéer och började som tonåring spela tillsammans med sin pappa. När han var yngre hade Kenny sina egna band och har bland annat varit förband till Zara Larsson. Numer arbetar han med att producera musik till våra lokala talanger.
Och det är Kenny som gjort musiken till podden Norrköping lounge! Det är vi extra stolta över. Varmt välkommen att lyssna på ett kul, avslappnat och härligt samtal om den kreativa processen i musikskapandet, om musikstaden Norrköping och vilken musik Kenny själv lyssnar på när han är ledig.

Anneli Lindberg, konstnär och årets Moa Martinson-stipendiat

Anneli Lindberg är konstnär och årets Moa Martinson- stipendiat. Lusten att skapa med sina händer har funnits sedan hon virkade sin första kjol som 4-åring. Priset ger henne ännu friare händer att konstnärligt smycka Norrköping. Med kvinnonätverket Hemma gör hon husmorsgraffiti på stan. I sommar kan vi njuta av hennes vackra verk p-huset Ankaret på S:t Olai Kyrkogata. Varmt välkommen att lyssna på ett finstämt samtal om skapandets kraft och process samt om konstnärers förutsättningar och villkor.

Daniel Mitsogiannis, artist och sångare i gruppen Le Crash

Daniel Mitsogiannis är artist och sångare i gruppen Le Crash. Han har stått på scen sedan barnsben och inledde sin karriär på Arbis och som musikalartist på Östgötateatern, samt producerade de skandalomsusade och populära Burlesuqeshowerna i Norrköping. Efter att ha tillbringat större delen av pandemiåret i Grekland är Daniel på besök i sin hemstad tillsammans med sin man, sångaren och artisten Andreas Lundstedt, som gör ett oväntat gästspel i podden. Varmt välkommen att lyssna på ett uppsluppet, kul och varmt samtal om Daniels väg från artist till jobbcoach och tillbaka och om hur Daniel och Andreas möttes, hur de hela tiden jobbar på sin relation och såklart om kärleken till Norrköping.

Clas Svahn, journalist och ordförande för stiftelsen AFU, Archives for the unexplained

Clas Svahn är journalist och ordförande för stiftelsen AFU, Archives for the unexplained, världens största arkiv för ufo som ligger i Norrköping. Redan som tonåring började han intressera sig för ufo, oidentifierat flygande föremål, och ägnar större delen av sin lediga tid åt att undersöka och granska rapporter från personer som upplevt något oförklarligt. Han säger sig stå någonstans mellan de som är skeptiska till ufo:n och de som är troende. I de allra flesta fall finns det logiska förklaringar till det man sett, men inte i alla. Varmt välkommen att lyssna på ett kittlande samtal om det oförklarliga, om det stora intresset för ufo och om Crazy Pictures nya film UFO Sweden som inspirerats av just AFU, ufo-arkivet med säte i Norrköping.

Johan Dalene, violinist och stjärnskott inom den klassisk musiken

Johan Dalene är violinist och ett av Sveriges största stjärnskott inom den klassiska musiken. Han är bara 20 år men har redan prisats och gjort avtryck nationellt och internationellt genom ett flertal samarbeten med både svenska och internationella orkestrar. Sju år gammal stod han på Louis de Geers scen för första gången, femton år gammal vann han sin första internationella tävling och som 18-åring spelade han in sin första skiva. I sommar reser han till fem olika länder för att ge konserter. Det höga tempot till trots är lusten att spela och skapa magi tillsammans med sina musikerkolleger viktigast. Och att hitta sitt alldeles egna sound – det som är Johan Dalene. Varmt välkommen att lyssna på ett samtal om att växa upp i musikens värld, om favoritkompositörer och om den värdefulla violin Johan spelar på, en Stradivarius från 1736.

Agnes Persson, gitarrist och ny stjärna på svenska jazzhimlen

Agnes Persson är gitarrist och ny stjärna på den svenska jazzhimlen. Sitt debutalbum In Collaboration with flower beskrev hon som en reflektion kring rörelse, en befriande dans, ett steg i hjärtats riktning eller en vajande vitsippa på en solig häll. Inspirationen kommer till stor del från barndomens trädgård i Pryssgården. Idag bor hon i Stockholm och studerar på Musikhögskolan men hemma är alltid Norrköping. Varmt välkommen att lyssna på Agnes spännande resa i jazzens värld, om energi och på vilken jazzlubb hon allra helst skulle spela på.

Maria Bergquist, kurator och ordförande för East Pride

Maria Bergquist är kurator och ordförande för East Pride. Årets Pridefestival hyllar allas rätt att bli bemött med kärlek och respekt oavsett vem du är, var du kommer ifrån och vem du vill vara. För Maria blev filmen Fucking Åmål livsavgörande. Som 18-åring förstod hon att det är ok att tycka om den man vill. Varmt välkommen att lyssna på ett varmt, gripande och intressant samtal om hbtq-personers situation i Sverige idag och i världen där utvecklingen i vissa länder går bakåt istället för framåt och hur Maria resonerade när hon valde att skaffa barn på egen hand.

Johan Karlsson, chef på biografen Cnema

Johan Karlsson är chef på Cnema, som i år firar 10 år. Jubileet firas med ett välmatat program under hela hösten med något för alla filmälskare. Johan har varit fascinerad av film från det att han som liten såg Djungelboken på bio. Nu njuter han av att se hur Norrköping utvecklas till en stark filmstad med framgångsrika lokala filmproducenter och som en plats för stora långfilmsproduktioner. Varmt välkommen att lyssna på ett intressant samtal om hur Cnema kom till, biografens betydelse idag och om Johans två favoritfilmer.

Linda Johansson, producent och cirkusartist

Linda Johansson är producent och cirkusartist samt världsmästare i eldkonst tillsammans med sin grupp PyromaniArt. Cirkus har varit hennes liv och karriär sedan hon som 9-åring började på Norrköpings ungdomscirkus. Hon har gått cirkusskola i både Moskva och Beijing, spännande år som utvecklade henne som artist och människa. Numer driver hon produktionsbolag i Norrköping och har under pandemin hittat kreativa vägar att få människor att upptäcka och uppleva samtida cirkus. Varmt välkommen att lyssna på fascinerande samtal om modet som krävs av en cirkusartist, om hur man går tillväga för att sluka eld och om cirkusstaden Norrköping.

Plura Jonsson, artist, rockpoet, tv-kock, författare, konstnär

Plura är Norrköpings rockpoet, en legendar inom svensk rock, frontfigur för Eldkvarn, kokboksförfattare, tv-kock, författare, konstnär - en modern renässansmänniska, som han själv uttrycker det. Han har precis fyllt 70 år och i år firar gruppen Eldkvarn 50-årsjubileum. Det var i Norrköping allt började, i en lägenhet i hörnan S:t Persgatan och Drottninggatan. Barndomen i Norrköping återkommer han ofta till i sina låttexter. Idag lever han med sin fru Maria på en gård utanför Katrineholm men lever allt annat än pensionärsliv. Varmt välkommen att lyssna på ett roligt och härligt samtal om en eventuell comeback med Eldkvarn, om de första jobben i Norrköping och om hur det är att spela i sin egen hemstad.

Anna Eriksdotter, konstnär och skribent

Anna Eriksdotter är konstnär och skribent. Hon har skapat årets kulturnattsaffisch som visar de möten, uttryck och tankar som kultur väcker hos oss. Anna Eriksdotter har arbetat med konstnärliga uttryck
så länge hon kan minnas, professionellt som tecknare sedan
1997. Nästan alltid arbetar hon på stora pappersark och använder
en pensel som hon doppar i flytande tusch eller bläck. De lite
darriga linjerna som söker sig fram över pappret är hennes sätt
att teckna. Varmt välkommen att lyssna på ett eftertänksamt och varmt avsnitt om lusten att skapa, vår längtan efter kultur och var Anna hittar sin inspiration.

Claudia Behnan, influencer

Claudia Behnan är influencer och har drygt 40 000 följare på sitt instagramkonto och lika många på TikTok. Hon älskar mode, inredning och sprider glädje i sina kanaler genom att visa upp sitt vackra hem, snygga kläder och härliga familjeliv. Helt transparent, inget är för privat. Vid sidan av att inspirera andra har hon också ett viktigt budskap; att alla ska ha rätt att vara precis den man är och bli bemött med respekt och kärlek. Claudia och hennes son har mött motsatsen och deras TikTok-kontot stängdes på grund av intolerans. Varmt välkommen att lyssna på ett energifyllt, ärligt och varmt samtal om hur det är att jobba som influencer, om hur hon stöttar sin son i att vara precis den han är och om den dramatiska tiden i Libanon.

Filip Abrahamsson, personlig tränare och grundare av Justworkoutstudios

Filip Abrahamsson är personlig tränare och grundare av nyöppnade Justworkoutstudios. Filip har länge jobbat som personlig tränare och vet att de stora gymmen skrämmer en del. Därför har han och lillasystern Josefine startat Justworkoutstudios. En intim träningsstudio utan stora maskiner och där du kan träna ensam eller i mindre grupp. Fokus är på styrketräning och yoga. Varmt välkommen att lyssna på ett inspirerande och sunt samtal där Filip ger goda råd till alla som är sugna på att börja röra på sig och ger tips om hur man kan tänka när orken tryter.

Linnea Källström, sångerska och artist

Linnéa Källström är sångerska och artist. Med båda föräldrarna inom musikbranschen var yrkesvalet givet för Linnéa. Hon var bara 4 år när hon sjöng för publik första gången, i Hörsalsparken. Sen dess har hon stått på många scener, sjungit ledmotivet för Disneys Violetta, varit Molly i Dolly Style och haft sin solokarriär under namnet Ingrid. Nu är hon Linnéa Källström, skriver sin egen musik och showar med gruppen Le Crash. Varmt välkommen att lyssna på ett härligt samtal med mycket energi och sköna vibes, där Linnéa berättar om sina drömmar samt vikten av att vara sig själv och kunna säga nej. Som en extra bonus får vi tjuvlyssna på hennes nya singel som inte släppts ännu.

Publicerad: fredag, 2 oktober 2020
Kontakt
Maria Hultberg
Kommunikationsansvarig Kultur- och fritidskontoret