Sommarjobb
inom Vård & Omsorg

Är du en initiativrik och ansvarstagande person som gillar att jobba med människor? Då har vi ett jobb för dig! Inom Vård och Omsorg behöver vi 1000 sommarjobbare 2021.

Till dig som är nyfiken:


Till dig som ska ansöka:


Till dig som har fått sommarjobb:

Vanliga frågor och svar

Hur ansöker jag?

Du ansöker via ansökningssidan. När du klickar på "Ansök" längst ner på sidan kommer du till ett formulär där du får fylla i dina personuppgifter. Där kan du sedan bifoga CV och ditt personliga brev. Du får även svara på några korta frågor om din utbildning och erfarenhet.

Ansök via ansökningssidan

När går ansökningsperioden ut?

Information om när ansökningsperioden går ut finns på ansökningsningssidan. Men vänta inte med att söka! Vi kallar till intervjuer löpande.

Hur många sommarjobbare söker ni?

Vi behöver cirka 1000 sommarjobbare till sommaren 2021.

Vilka krav ställs på mig om jag ska få ett sommarjobb inom vård och omsorg?

För att jobba hos oss måste du ha fyllt 18 år innan du påbörjar din anställning samt kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vad jobbar man med?

Det finns många olika arbetsuppgifter inom vård och omsorg och personerna som behöver stöd och omsorg är i alla åldrar. Du ger stöd och service till dem så att de ska kunna klara av sitt dagliga liv och få en meningsfull vardag. Alla personer är olika och behöver olika mycket stöd och omsorg.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • laga mat
  • följa med till affären
  • hjälpa till i duschen
  • följa med på fritidsaktiviteter
  • städa
  • samtala
  • ge medicin
  • dokumentera det du gör
Måste jag ha utbildning eller erfarenhet av att jobba inom vård och omsorg sen tidigare?

Nej, du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att jobba inom vård och omsorg eller en vård- och omsorgsutbildning. Det viktigaste är vem du är som person och att du skulle passa för att jobba i våra verksamheter. Men skulle du ha erfarenhet eller utbildning som är intressant för oss har du självklart större chans att få ett jobb. 

Måste jag ha körkort?

Nej, körkort är inte ett krav men du är mer intressant för oss om du har det eftersom det krävs för flera av våra tjänster. Framför allt inom hemtjänsten där du åker runt och besöker personer i deras egna hem.

Vilka intyg behöver jag lämna?

Att lämna eller skicka in intyg blir först aktuellt om du blir kallad till intervju.

Om du studerar behöver du lämna studieintyg med betyg. Om du har erfarenhet från tidigare arbeten behöver du visa tjänstgöringsintyg som visar var du arbetat, hur mycket du arbetat samt hur lång tid du arbetat i timmar, månader eller år.

Får jag extra ersättning om jag jobbar obekväma tider?

Ja, det finns en så kallad OB-ersättning för obekväm arbetstid.

Vad är det för arbetstider?

Det ser olika ut. För det mesta är det dag/kväll och varannan helg. Nattpersonal jobbar natt och har kvällsturer lördag/söndag på en del enheter.

Får jag välja arbetsplats?

Du kan lämna önskemål om arbetsplats och vi försöker göra vad vi kan för att hitta ett placering som passar just dig. Men vi kan inte garantera en specifik placering.

Vem kan jag använda som referens?

En person från tidigare arbete - gärna en chef. Har du inte haft någon tidigare arbetsplats går det bra att lämna referens från praktikplats. Du kan inte lämna en familjemedlem eller en kompis som referens. Referenspersonen är den som går i god för att du kan göra ett bra arbete.

Är tjänsterna på heltid eller deltid?

Vi har både sommarjobb som omfattar heltid och deltid.

När betalas lönen ut?

Lönen betalas ut den 25:e månaden efter du jobbat.

Kontakt
Vård- och omsorgskontoret
För frågor om sommarjobb inom vård och omsorg

Lindövägen 5A

Övrig info:
Vi tar bara emot frågor via e-post. Din ansökan skickar du in via platsannonsen som du hittar under Sök jobb.