Vikarie inom vård och omsorg

Som vikarie inom vård och omsorg har du stor betydelse för hur andra människor upplever sin vardag. Du finns där för att ge stöd och omsorg samt skapa trygghet och bidra till meningsfulla dagar.

I praktiken kan det handla om att du hjälper någon att sköta sin personliga hygien eller ta sin medicin. Det kan även handla om att du tar med någon ut på en promenad eller att du planerar och genomför olika aktiviteter. Hur en arbetsdag ser ut skiljer sig mellan våra olika verksamheter.

För att jobba som vikarie hos oss behöver du

  • ha fyllt 18 år innan du gör ditt första arbetspass
  • kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
För att kunna arbeta i våra verksamheter är det viktigt att du kan ta egna initiativ och ansvar för dina arbetsuppgifter. Som person behöver du vara uppmärksam på andras behov och kunna anpassa dig efter olika människor och situationer.

Erfarenhet eller utbildning är meriterande

B-körkort är meriterande, liksom tidigare erfarenhet från arbete inom vård och omsorg eller andra yrken där du haft kontakt med människor. Det är även meriterande om du studerar eller har avslutat dina studier med inriktning mot vård och omsorg, beteendevetenskap, socialt- eller pedagogiskt arbete.

Ansök om att bli vikarie hos oss

När vi har behov av vikarier lägger vi ut en annons under Lediga jobb.

Restriktivitet kring vikarietjänster

I Norrköpings kommun råder det just nu restriktivitet när det gäller anställning av vikarier. Därför kan vi inte ta emot intresseanmälningar för vikarietjänster i vissa verksamheter som vi normalt sett brukar ha öppna för sådana anmälningar.

Sommarjobb inom vård och omsorg

Inför varje sommar lägger vi ut en annons där vi söker sommarjobbare. I din ansökan till sommarjobb har du möjlighet att skriva om du är intresserad av att jobba som vikarie även innan sommaren.

Vi behöver dig inom vård och omsorg i sommar

Kontakt
Vård- och omsorgskontoret
Bemanningsenheten äldreomsorg

Lindövägen 5 A
601 81 Norrköping

Bemanningsenheten verksamhet för personer med funktionsnedsättning

Lindövägen 5 A
601 81 Norrköping