Anmälan om skollunch för gymnasieelever

Alla elever som går i en kommunal gymnasieskola i Norrköping och har behov av skollunch får det. Från och med onsdag 15 april delas matlådor ut till elever. Anmäl ditt behov av skollunch här.

Du behöver anmäla ditt behov av skollunch vecka för vecka. Anmälan för vecka 24 öppnar måndagen den 1 juni. Du behöver anmäla ditt behov av lunchlåda senast tisdagen den 2 juni kl 17.00.

Om du behöver vara på skolan av särskilda skäl så gäller följande: Du behöver inte ansöka om lunchlåda för de dagar du har undervisning på plats i skolan. Skolan ansvarar för att lunch serveras i skolrestaurangen. För de skoldagar då undervisning sker på distans så behöver du anmäla ditt behov av lunchlåda. Har du exempelvis behov av lunchlåda på tisdag och fredag, så hämtar du tisdagens matlåda under måndagen och fredagens matlåda under onsdagen.

Vi vill undvika matsvinn och därför är det viktigt att du hämtar maten som du har beställt.

Frågor och svar om skollunch för gymnasieelever

Vem kan få lunch?

Alla elever som studerar vid en kommunal gymnasieskola i Norrköpings kommun och som har behov av lunch under vardagarna (måndag-fredag) får lunch.

Från och med onsdagen den 15 april kommer lunchlådor att delas ut till elever som behöver lunch. Du behöver anmäla ditt behov av lunch för vecka 24 senast tisdagen den 2 juni kl. 17.00.

Om du går på en fristående gymnasieskola ska du vända dig till din skola om du har behov av lunch.

Om du bor i en annan kommun än Norrköping och inte har möjlighet att hämta lunchlådor i Norrköping kan du ansöka om att få hämta din matlåda i din hemkommun. Om din hemkommun inte har möjlighet att lämna ut matlåda hänvisas du till den utlämning som sker i Norrköping. Ingen matersättning kommer att betalas ut.

Ansökan om skollunch för dig som bor i en annan kommun

Hur anmäler jag mitt behov av lunch?

Du måste anmäla ditt behov av lunch. Det gör du genom att fylla i webbformuläret på den här sidan. Anmäl ditt behov en vecka innan. Vi behöver få din anmälan senast tisdag kl. 17.00 för kommande vecka. Du behöver göra en ny anmälan för varje vecka.

Du som studerar hemma och tidigare har informerat rektorn på din skola eller din mentor om ditt behov av lunch, måste från och med nu anmäla ditt behov i webbformuläret.

När kan jag hämta min lunchlåda?

För att minimera smittspridningen kommer utlämning av lunchlådor att ske vid två tillfällen per vecka.

  • Under måndagar mellan klockan 11.00-15.00 kan du hämta lunchlådor för måndag och tisdag.
  • Under onsdagar mellan klockan 11.00-15.00 kan du hämta lunchlådor för onsdag, torsdag och fredag.

Du som har ansökt om att få hämta din lunchlåda i en annan kommun och fått godkänt på det, får information från sakkunnig på utbildningskontoret.

Var hämtar jag mina lunchlådor?

Du kan hämta dina lunchlådor på Lennings i De Geergymnasiets och Kungsgårdsgymnasiets matsal på Södra promenaden. Ingången är från Butgatan.

Det finns också möjlighet att hämta lunchlåda vid Hagaskolan, Hagagatan 28. Utlämningen här sker via köksingången (mot spårvagnarna). Ring på dörren till varuintaget.  

Ange i anmälan vid vilken tidpunkt du hämtar dina lunchlådor. Anledningen till det är att vi vill minska risken för att många elever samlas där samtidigt.

Om du har en annan postort än Norrköping så kan du önska att få hämta dina matlådor på en grundskola som finns i ditt närområde. Det gäller om du till exempel bor i Svärtinge eller på Vikbolandet.

Vad är det för lunch som erbjuds?

Det är en enklare måltid som erbjuds. Måltiderna innehåller inte laktos eller fläskkött. Meddela eventuella allergier som vi behöver ta hänsyn till i din anmälan.

Vad gäller om jag går i skola i Norrköping, men bor i en annan kommun?

Alla elever som studerar vid en kommunal gymnasieskola i Norrköpings kommun och som har behov av lunch under vardagarna (måndag-fredag) får lunch. Du kan hämta din lunchlåda under de tider och på de platser som anges på den här sidan.

Om du inte har möjlighet att hämta din lunchlåda i Norrköping kan du ansöka om att få hämta din lunchlåda i den kommun där du är skriven. Vi undersöker då om det är möjligt för din hemkommun att lämna ut din lunchlåda. Du blir kontaktad och får information om din hemkommun kan lämna ut lunchlådor till dig. När din ansökan är godkänd kan du anmäla ditt behov av lunchlåda.

Ansökan om skollunch för dig som bor i en annan kommun

Om din hemkommun inte har möjlighet att lämna ut din lunchlåda hänvisas du till de uthämtningsställen som erbjuds i Norrköping. Norrköpings kommun betalar inte ut någon matersättning.

Vad gäller om jag bor i Norrköping men går i skola i annan kommun?

Då ska du vända sig till din skola.

Vad gäller om jag går i en fristående skola i Norrköping?

Då ska du vända dig till din skola.

Anmälan om skollunch

Anmälan för skollunch för vecka 24 öppnar måndagen den 1 juni. Anmäl ditt behov av lunchlåda senast kl. 17.00 tisdagen den 2 juni.

Kontakt
Utbildningskontoret

S:t Persgatan 95
602 33 Norrköping