Fritidsgårdar

Från och med 8 februari håller fritidsgårdarnas tonårsverksamhet öppet med anpassade aktiviteter och utbud.

Tonårsverksamheten har öppet kvällar och helger för ungdomar i årskurs 7-9 från och med den 8 februari. Verksamheten för barn som är 10-12 år och korttidstillsynen är oförändrad. Dessa verksamheter har öppet måndag till fredag fram till kl. 17.00.

Fritidsgårdarna arbetar aktivt med att minska risken för smittspridning.

  • Varje fritidsgård har gjort en bedömning kring hur många besökare som kan vistas på fritidsgården samtidigt utifrån lokalstorlek samt hur lokalerna ser ut och är möblerade.
  • Aktiviteter och verksamhetsutbud är anpassade så att den finns möjlighet för besökare att hålla distans till varandra.
  • Rengöring av ytor och material som lånas ut
  • Besökare uppmanas till god handhygien och det finns tillgång till handsprit på flera ställen
  • Medarbetare och besökare som uppvisar sjukdomssymtom skall vara hemma och följa de rekommendationer och allmänna råd.

Du som vill besöka fritidsgårdarnas tonårsverksamhet är välkommen att besöka varje fritidsgårds sociala medier för att se öppettider och aktiviteter.

Norrköpings fritidsgårdars evenemangskalender

Om Norrköpings fritidsgårdar

På fritidsgårdarna kan du träffa dina kompisar och delta i olika aktiviteter som till exempel dans, musik, resor, idrott eller friluftsliv.

Fritidsgårdarna har verksamhet för barn som är 10-12 år och går i årskurs 4-6. Barnen är välkomna till fritidsgårdarna på eftermiddagar och hela dagar under lov och studiedagar. Tonårsverksamheten är öppen kvällstid. Vissa fritidsgårdar har korttidstillsyn för ungdomar med funktionsnedsättning.

Korttidstillsyn i Norrköpings kommun

Stage Skandia

Här skapas vänskap och kultur!

Mitt i city finns Stage Skandia – en scen för alla ungdomar i Norrköping. Stage Skandia är ett samarbete mellan Norrköpings Fritidsgårdar och Kulturskolan för dig som gillar kultur och är mellan 15-25 år.

Stage Skandia är mer än en scen. Här kan du träffa andra ungdomar med samma intresse, inspirera varandra och skapa tillsammans. Du är lika välkommen vare sig du vill arrangera något, komma som besökare eller delta i någon av våra verksamheter. Här finns dans, teater och musik. Kanske gillar du lajv, konst, mode, spoken words, böcker eller film – låt fantasin flöda!

Läs om Stage Skandia på Kulturskolans webbplats

Go On Stage

Var med i en teateruppsättning! Här får du vara med på en intensiv och kort repetitionsperiod som leder till en uppsättning med musik, dans och teater. (Från 15 år.)

Vill du vara med? Vad kul! Hör av dig till oss:

stageskandia@norrkoping.se

Kontakt
Utbildningskontoret

S:t Persgatan 95
602 33 Norrköping

Elisabeth Andersson
Fritidsgårdschef
Lars Zetterholm
Fritidsgårdschef
Pia Molin
Fritidsgårdschef

Text