Information om elbilsladdning

För dig som funderar på eller har en elbil

Runt om i Norrköpings kommun finns flertalet laddstationer för dig med elbil. Främst sitter dessa stationer på privat mark. Mer information om vart laddstationer finns hittas bland annat på www.uppladdning.nu.

På kommunens mark finns i dagsläget 6 parkeringsplatser med laddmöjligheter. Dessa laddstolpar hittar du på nordvästra delen av Växelns pendlarparkering. Laddstationerna på Växelns pendlarparkering drivs av CLEVER Sverige AB. Mer information om hur du laddar, tillgängliga kontakttyper, betalning och övrig information finns på clever.nu/hitta-laddstation

Koordinater till Växelns pendlarparkering (WGS84): 58.597136, 16.177639

Bilden visar en karta med en röd markering där den nya parkeringen finns.

Laddstolpar kommer finnas tillgängliga för allmänheten i de nya parkeringsanläggningarna Vårdtornet och Nya torget. Mer information kring dessa kommer inom kort.


För dig som vill etablera laddinfrastruktur i kommunen

Kommunen ser positivt på etablering av laddinfrastruktur och ska i möjligaste mån stötta intressenter som vill etablera laddinfrastruktur i kommunen. Vi kan ge tillgång till mark som kommunen äger vid uppförandet av laddstationer. Tillgången ges i form av ett nyttjanderättsavtal. Kontakta tekniska kontoret på 011-15 29 00 för mer information.

Kontakt