Sök feriearbete

Feriebanken öppnar i februari

Du som går i årskurs 1-2 på gymnasiet har möjlighet att söka sommarjobb inom Norrköpings kommun.

För mer information och för att lämna intresseanmälan, gå in på Feriebankens webbsida. Feriebanken har öppet mellan 1-28 februari 2018, då är du välkommen att skicka in ansökningar för feriearbete.

Översikt - Steg 7 av 10

7. Kultur och fritid

Det finns en mängd olika arbetsplatser inom Kultur och fritidsområdet. Här är några exempel på arbetsplatser som finns i vårt utbud. För mer information och för att ansöka går du in på Feriebankens webbsida.

Cityfiske

Här jobbar du med serveringsverksamhet och försäljning av smörgåsar och kaffe vid Cityfiskes bod vid Motala ström. Du kommer att ha mycket kundkontakt och omväxlande arbetsuppgifter, allt från administration till städning.

Löfstad slott

Arbetsuppgifterna på Löfstad slott består av att ge information till besökare, försäljning, vara behjälplig vid barnaktiviteter och visningar, städning samt lättare trädgårdsarbete. Noggrannhet, förmåga att möta kunder samt intresse för historia är viktigt. Det samma gäller språkkunnighet, du ska gärna kunna ytterligare ett språk utöver engelska. På Löfstad finns även sommarjobbsplatser inriktade enbart på park och trädgårdsskötsel.

Marmorbrukets naturutställning/Kolmården

Värd för omväxlande marmormuseet och naturutställningen. Marmorbruket ligger vackert beläget vid Bråvikens strand med fina promenadvägar. Naturutställningen visar den rika naturen och mångfalden av olika arter som finns kring Marmorbruket. I arbetet ingår att öppna och stänga utställningen, kontrollera att utställningen är i gott skick. Svara på enklare frågor om utställningen och naturreservatet. Hänvisa till var man kan få veta mer. Även viss försäljning ingår, exempelvis försäljning av alster och souvenirer. Du får utbildning och handledning.

Chopp Event - coach

Du hjälper till med Chopp Events showutbildning för skolungdomar i åldern 9-15 år. Till arbetsuppgifterna hör också att vara med i förberedelserna inför och efterarbetet till teaterföreställningen Emil i Lönneberga samt Chopp Events sommarfars så som att sälja biljetter och program och att finnas till hands.

Chopp Event - skådespelare

Du jobbar som skådespelare i teaterföreställningen Emil i Lönneberga.

Visualiseringscenter C

Din arbetsuppgift blir att i första hand se till att våra besökare får en positiv upplevelse av sitt besök på Visualiseringscenter C. Arbetet pågår under juni-augusti, måndag-söndag. Vi lägger väldigt stort vikt vid att du är serviceinriktad, kan samarbeta och är villig att delta i skiftande arbetsuppgifter. Det kan handla om att ta emot våra besökare, visa föreställningar i vår domteater och hjälpa till i receptions- och restaurangarbetet.

Stadsbiblioteket

Här består arbetsuppgifterna främst i att hjälpa till i lånedisken, ställa upp böcker och ta hand om återlämnade böcker.

Stadsmuseet

Färgargårdsarbetare 2018

Vi söker ungdomar som är intresserade av historia, hantverk och som gillar möten med andra människor. Denna sommar kommer Norrköpings stadsmuseum starta upp Färgargården som ett levande friluftsmuseum där besökaren får resa tillbaka till 1800-talets andra hälft. Färgargården kommer att fyllas med historiska hantverk, drama och spännande aktiviteter från 150 år tillbaka. Som färgargårdsarbetare får man ta emot besökare, leda barnverksamhet, delta i visningar och utföra alla de tidsenliga sysslorna som hör en 1800-talsfärgargård till. Var beredd på en ovanlig och annorlunda sommar från förr.