Eldningsförbud utfärdat i hela Östergötland Eldningsförbudet gäller från och med tisdag den 30 maj klockan 10.00 och tills vidare. Läs mer om eldningsförbudet

Norrköpings Besöksnäringsforum och Norrköping Match-Up

Norrköpings Besöksnäringsforum är en ny mötesplats där Norrköpings kommun i samverkan med företag verksamma inom besöksnäring och handel vill möta och matcha nya framtida medarbetarkandidater och befintliga medarbetare inom branschen. Syftet är att attrahera unga människor att utbilda sig och söka jobb inom branscherna samt att locka arbetssökande. Fokus ligger också på att utbilda och utveckla redan befintliga medarbetare.

Norrköpings Besöksnäringsforum och Norrköping Match-Up

Här kan du läsa dagens program Pdf, 98.8 kB.

Plats: Louis De Geer Konsert & Kongress

Datum: 22 mars 2023

Tid 08.00-17.00

Afterwork kl. 17.00. Mingel och tilltugg.

Information för dig som utställare

Inspirationsföreläsning

Under Besöksnäringsforum bjuder vi in dig som redan jobbar i
branschen till en eftermiddag med fokus på service och värdskap.
Syftet är att få en ökad kännedom om Norrköpings besöksmål,
reseanledningar och att få fler Norrköpingsambassadörer.
Börja eftermiddagen med att ta del av vad utställande företag har att
erbjuda och lyssna sedan på vår inbjudna föreläsare, Kristoffer Schjött-Quist.

Anmäl dig här Pdf, 391.3 kB.

Besöksnäringsforums tre delar och målgrupper

  • Arbetsmarknadskunskap: målgrupp årskurs 8 elever, kl. 8-12. Ökad kännedom och kunskap inför kommande gymnasieval Elever i årskurs 8, bjuds in till en arbetsmarknadsdag, med tema arbetsmarknadskunskap besöksnäring och handel som en del i ordinarie utbildning. Eleverna får möjlighet att träffa utställande företag som finns branschklustrade under forumet, men även vid 4 tillfällen bjudas in till en kunskapshöjande introduktion om branscherna och dess möjligheter vid framtida karriärval.
  • Rekrytering: målgrupp arbetssökande, kl 12.30-14.30. Matcha arbetssökande och arbetsgivare. Våren 2022 genomfördes den första rekryteringsträffen vid namn Norrköping Match-up tillsammans med besöksnäringsbranschen. Uppföljning visar att flera av de utställande företagen har anställt personal efter Match-up och nu kommer träffen tillbaka under Norrköpings Besöksnäringsforum. Som utställare bör du vara förberedd på att kunna ta emot ansökningar från arbetssökande på plats.
  • Service och värdskap: målgrupp anställd personal, kl 15-17. Ökad kännedom om Norrköpings besöksmål och reseanledningar samt få fler Norrköpingsambassadörer. Under två timmar finns möjlighet för branschen att mötas, inspireras av varandras utbud och kompetenshöjas. Förutom forum med utställande företag ges möjlighet till en 60 minuter lång inspirationsföreläsning om service och värdskap. Lyssna på Kristoffer Schjött-Quist, som pratar om relationer i världsklass, i både det fysiska och digitala mötet och att älska Norrköping. Kristoffer är grundare och kommunikationsexpert Pointbreak Media och har lång erfarenhet inom besöksnäring. Därutöver finns möjlighet att lyssna på Norrköpings kommun som berättar om utbud och aktiviteter under 2023.

Under Besöksnäringsforum och Match-Up 2023 ställer följande företag ut

Listan uppdateras löpande.

Vildmarkshotellet

Brinner du för gästmöten och att skapa upplevelser i världsklass?

Där havet möter vildmarken – på en klippa mitt i Kolmårdens urskog med storslagen utsikt över Bråviken, reser sig Vildmarkshotellet. Kolmården är en destination för alla åldrar och genom världsunika och oförglömliga upplevelser vi vill vara en plats att älska och återkomma till. Vildmarkshotellet är en del av Nordens största djurpark Kolmården, ett populärt resmål med cirka 750 000 gäster per år.

Under de senaste åren har Vildmarkshotellet genomgått en omfattande renovering av rum, restauranger samt konferenslokaler och erbjuder nu härliga inomhusytor, omsorgsfullt inredda med inspiration av den skandinaviska vildmarken. Hotellet har 211 rum, flertalet konferenslokaler och grupprum, en stor och härlig spaavdelning, gym, restauranger och barer, utomhusaktiviteter och padelbanor.

Enligt Visita (bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen) är besöksnäringen en basnäring och den snabbast växande näringen i Sverige. Cirka 200 000 är sysselsatta inom branschen och för många är det vägen in på arbetsmarknaden. Med rätt förutsättningar kan näringen växa ännu mer. Just därför behöver vi dig som brinner för att skapa minnesvärde upplevelser och har ett genuint intresse för människor. Du vill ha roligt på jobbet och drivs av viljan att ge bästa möjliga service till våra hotell- och konferensgäster och skapa minnesvärda ögonblick och upplevelser. Besöksnäringen är en garanterad framtidsbransch. Människor kommer alltid vilja resa och upptäcka saker.

Du har Huvudrollen

Det allra viktigaste för hur våra gäster upplever sitt besök är mötet med dig! Det är i gästmötet vi kan skapa magi.

När vi i gästmätningar frågar våra gäster vad det är som har gjort att de är nöjda med sin vistelse hos oss är det vanligaste svaret vi får exempel på är olika möten med våra medarbetare.

Fakta om Vildmarkshotellet

Destination Kolmården är ett av Sveriges populäraste resmål för barnfamiljer och innefattar Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet. Destinationen ingår i temaparkskoncernen Parks & Resorts Scandinavia AB tillsammans med Gröna Lund, Skara Sommarland och Furuviksparken. Företaget har ca 170 tillsvidareanställda och sysselsätter ytterligare 1000 säsongsanställda. Djurparken är Nordens största med ca 60 djurarter. Destinationen har drygt 750 000 besökare per säsong, vilket gör den till en av landets mest populära djur- och nöjespark.

Olika roller hos oss

Receptionist, konferensvärd, fastighetstekniker, företagssäljare, kock, köksmästare, souschef, restaurangchef, hovmästare, servitris/servitör, hotellstäd, bartender, diskare, hotellchef, food and beverage manager, badvärd, frukostvärd, konferenskoordinator och bokare.

Kontakt: receptionen@vildmarkshotellet.com

På vår webbplats hittar du lediga tjänster

Louis De Geer Konsert & Kongress

Louis De Geer konsert & kongress bedriver verksamhet i Louis De Geer, Flygeln och Värmekyrkan. Vår verksamhet består av konferenser, konserter samt restaurang och vi tar emot stora sällskap på upp emot 4000 gäster. Vi söker personal som vill jobba extra hos oss vid konserter, middagar eller konferensluncher. Har Du serveringsvana är det förstås ett plus men viktigast är att Du brinner för service och är pigg på att lära Dig nya saker. Vi har kontinuerliga internutbildningar.

Kontakt: andrea.torrico@ldgab.se , 011-155044

Kolmårdens Djurpark

Välkommen till en värld fylld av upplevelser för alla åldrar!

I nordens största djurpark hittar du mängder av spännande aktiviteter och äventyr. Vildmarkshotellet, som ligger ett stenkast från djurparken, har öppet året runt!

Scandic Hotels

Scandic har det största och bredaste nätverket av hotell på den nordiska marknaden vilket möjliggör ett unikt erbjudande till våra gäster och medarbetare.

Vi har ett stor fokus på hållbarhet och mer än 200 av våra hotell är Svanenmärkta. Väl på hotellet möter du många av våra 19 000 medarbetare som går till jobbet varje dag med ett mål i sikte: att skapa fantastiska hotellupplevelser som får gästerna att vilja återvända.

The Lamp Hotel

The Lamp Hotel, Restaurant & Spa är en destination i sig där upplevelse, utsökt mat och enastående inredning möts för att skapa ett modernt lyxhotell i centrala Norrköping.

Äventyrsupplevelser i Norden AB

Aktiviteter för privatpersoner och företag med t ex Sörsjöns Äventyrspark, Sveriges största samling av höghöjdsbanor

Visualiseringscenter C

En publik arena och mötesplats för forskning, näringsliv, allmänhet och skola. Vårt utbud utgörs bl.a. av egenproducerade domproduktioner i världsklass, interaktiva utställningsmiljöer samt ett banbrytande visualiseringslabb.

Best Western Princess Hotel

Hotellövernattning.

Comfort Hotel Norrköping

Comfort Hotel® ger dig det du behöver och struntar i det onödiga. På våra hotell har vi utmärkta lägen, utvald service, urban design och stor respekt för miljön. Allt till en vettig prislapp. Vi gillar enkla och moderna lösningar. Därför placerade vi baren i receptionen och skapade en Barception.

Borgs Villahotell

Borgs Villahotell är ett litet familjeägt hotell beläget i stadsdelen Kneippen. Hotellet har åtta individuellt inredda rum i en ombyggd villa. Hos oss trivs affärsresenären, turisten och barnfamiljen.

Vi är ett litet team som jobbar tätt tillsammans. Det är framför allt inom städ som vi söker medarbetare. Jobbet passar dig som kan hoppa in och jobba vid behov, vardag som helg, och tjäna lite extrapengar.

Under sommaren är behovet större och vi schemalägger några stycken sommarjobbare. Det är bra om du har erfarenhet inom städ, men inget krav. Du får lära dig jobbet på plats. Lägsta ålder är 16 år. Besök oss på mässan och få mer information.

Norrköping Handel

Handel är kul! Ta första steget i en karriär inom handel.

Elite Grand Hotel

Med stans bästa läge intill Motala Ström ligger Elite Grand Hotel.

Hotellet består av 190 hotellrum, konferenslokaler och festvåning samt gastro puben The Bishops Arms, under sommaren har vi en mycket stor och omtyckt uteserverinig som dessutom har kvällssol.

Östgöta Kök Event & Catering

Vi har 10 olika enheter/restauranger som serverar allt från burgare till Fine dining. Vi jobbar mycket med catering, allt från 1 matlåda till events för 2500 personer.

Astar

Bageri/konditori- och restaurangutbildning.

Nercia Bemanning

Vi utbildar, bemannar, rekryterar och är du arbetssökande och behöver en push framåt då är Rusta och matcha tjänsten för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen.

Nå dina mål tillsammans med oss! Vill du ta nästa steg i din karriär eller behöver du ett nytt jobb? Då har du kommit rätt. Vi hjälper dig att nå dina mål. Hos oss handlar utveckling om mer än bara kompetens och resultat. Det handlar också om inspiration och framförallt goda relationer.

Vi har en unik bredd i vår verksamhet där vi jobbar med utbildning, rekrytering och bemanning och skapar möjligheter för både människor och företag att utvecklas. Hos oss kan du få ny kunskap och utvecklas för att bli bättre på ditt jobb eller kanske få chansen att hitta ett nytt.

Med lång erfarenhet av både rekrytering och bemanning har vi också möjlighet att hjälpa våra kunder med deras behov av kompetens snabbt och effektivt. Rusta och matcha kan vara en tjänst för dig som är arbetssökande och behöver extra hjälp med att hitta en hållbar sysselsättning i form av arbete eller utbildning.

Du får till exempel stöttning med att hitta och söka jobb, skriva ett bra CV, träna inför en arbetsintervju och få kontakter med arbetsgivare. Nercia – Great place to work Vi lever som vi lär. För att kunna ge våra kunder verktyg och kunskap inom bemanning, rekrytering och utbildning måste vi gå före. Därför är vi en del av samarbetet Great Place to Work. Morgondagens arbetsplats måste vara hållbar, likvärdig och helt enkel ett ställe att trivas på – för alla. På Nercia jobbar vi hårt för att uppnå det och är förstås stolta över vår certifiering som ett Great Place to Work.

KFUM Breviks lägergård

Välkommen till KFUM Brevik, en kurs- och lägergård i skärgården vid Slätbakens strand på Vikbolandet, ca fyra mil utanför Norrköping. Vi utgår från en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov.

Vi gör detta genom sommarläger samt uthyrning och aktiviteter för externa grupper som skolor, föreningar och församlingar. För att stötta verksamheten för barn och ungdomar tar vi även emot företag, personalgrupper och privatpersoner.

Söderköpings Brunn

I hjärtat av den medeltida staden Söderköping ligger pärlan Söderköpings Brunn, från 1719. Söderköpings Brunn är ett av de mest anrika hotellen och restaurangerna i Östergötland, med en lång tradition av bröllop och fester. Vi är också en av de största konferensarrangörerna i Östergötland.

Norrköpings kommun

Restaurang och livsmedelsprogrammet på Kungsgårdsgymnasiet

De Geergymnasium och Norrköpings Lärlingsgymnasium - Hotell och turismprogrammet.

Försäljning- och serverprogrammet.

Norrköpings kommun – InfoPoint och European Choir Games

Besökare i Norrköping hittar information på Norrköpings 13 InfoPoints runt om i kommunen. Vi berättar mer om vad besökarna kan förvänta sig när de besöker oss.

Här finns även information om årets stora evenemang, European Choir Games, som äger rum 28 oktober - 5 november 2023

Maxi ICA Stormarknad Norrköping

Maxi ICA Stormarknad är ett kundvänligt och fräscht inköpsställe med allt under ett tak. Hos oss hittar du ett komplett sortiment av mat och specialvaror som husgeråd, kläder, böcker, media, hälsa och skönhet och mycket mer. Allt till priser du gillar!

Vi har ett eget fullskaligt bageri/konditori och vi erbjuder en manuell disk med delikatesser och färsk fisk. Vi har en Onlineavdelning där du kan välja att själv hämta din mat eller få den hemlevererad till dörren och det gäller både privat och företag. Vi på ICA jobbar med Miljösmart Butik för En god morgondag.

Det innebär att vi jobbar för att minska energiförbrukningen och avfallshanteringen. Vi ser över förbrukningsvaror och jobbar för minskat matsvinn. Vi jobbar med lokala leverantörer där vi erbjuder det bästa från trakten. Hälsa är viktigt och därför stödjer vi föreningslivet och sponsrar framförallt barn- och ungdomsverksamhet men även de ledande idrottsföreningarna i Norrköping.

Vi har olika yrkesgrupper, såsom kassamedarbetare, butiksmedarbetare, bagare/konditorer, säljare till våra manuella diskar, chaufförer till våra hemleveranser. Många gånger leder ett extrajobb eller sommarjobb möjlighet till att jobba vidare hos oss. Kolla in oss på vår hemsida, https://www.ica.se/ och lämna din ansökan. Där finns även våra kontaktuppgifter. Välkommen till Maxi ICA Stormarknad Norrköping

Norrköpings Stadsmuseum

Mitt i hjärtat av Industrilandskapet ligger Norrköpings stadsmuseum, Årets museum 2021.

Här kan du lära dig mer om Norrköpings historia, uppleva textilmaskiner från förr och gå visningar, vandringar och delta i spännande aktiviteter för alla åldrar, hela året. Detta är ditt, mitt och vårt museum. Välkommen!

Profil Hotels President

ProfilHotels President är ett centralt beläget hotell, Norrköping centralstation finns inom bekvämt gångavstånd.

Här har färgstark design och teknik fått samverka för att skapa en modern och trivsam miljö.

Göta kanalbolag

En av Sveriges största destinationer som varje säsong rekryterar 100 st slussvärdar.

Näringsliv och turism, Söderköpings kommun

Välkommen till Söderköping och St Anna Skärgård – en plats full av möjligheter.

Här är besöksnäringen en blomstrande bransch som sysselsätter många - både i den pittoreska småstaden vid Göta Kanal och i vår härliga skärgård. I vår monter finns lokala representanter från branschens aktörer, Nyströmska gymnasiet och kommunens Näringslivs- och turismenhet. Välkommen till oss!

Cnema

Information om sysselsättning och aktiviteter inom filmkultur och filmproduktion i Norrköping

Manpower/Jefferson Wells

Jefferson Wells är ett konsult- och rekryteringsbolag med fokus på kandidaters kompetens, erfarenhet och potential, inte färdiga lösningar och modeller. Vi ser till företagets hela behov av kompetensförstärkning inom våra valda kompetensområden och erbjuder skräddarsydda konsult- och rekryteringslösningar.

Jefferson Wells förser kandidater med nya utmaningar och kunder med ny spetskompetens. Varje år får mer än 5000 personer nya uppdrag via Jefferson Wells. Det är vi stolta över. Med oss som karriärpartner har du riktigt goda chanser att hitta ditt nästa jobb i karriären.

Norrköpings Konstmuseum

Varmt välkommen till Norrköpings Konstmuseum!

Museet har en av Sveriges främsta konstsamlingar inom modernism och samtidskonst. Dessutom har museet en omfattande grafiksamling och en grönskande skulpturpark som är en lugn oas mitt i staden.

Kunskapskompaniet

Kunskapscompaniet erbjuder vuxenutbildning inom Yrkeshögskola, Yrkesutbildning och Coachning. En av våra främsta framgångsfaktorer är ett väl utvecklat samarbete med det lokala näringslivet. Det är av yttersta vikt för att tillse att utbildningarna lever upp till de senaste kompetenskraven i de aktuella branscherna och för lyckad matchning mellan arbetsgivare och arbetssökande.

Vi har kontakterna som leder till jobb!

Vi ser dig, lyssnar och börjar där du är. När du kommer till oss på Kunskapscompaniet Rusta och matcha får du träffa våra erfarna handledare som inspirerar och stöttar dig ut i arbete eller studier.

Du får tillgång till vår stora erfarenhet som utbildningsföretag och genom löpande samtal hittar vi tillsammans din väg till målet – jobb eller utbildning.

Rusta och matcha är till för dig som behöver stöd för att hitta jobb eller utbildning. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer vem som kan få gå Rusta och matcha

Nordic Exhibitions

Under Match-Up 2022 ställde följande företag ut:

Norrköpings Visualiseringscenter

Vildmarkshotellet

Borgs Villahotell

Elite Grand Hotel

Comfort Hotel

Scandic Strömmen

Louis De Geer Konsert & Kongress

KFUM