Studie- och yrkesvägledning för dig över 25 år

Du som är över 25 år gammal är välkommen till Vägledningscentrum för att få hjälp med att:

  • Hitta rätt utbildning för ett yrke.
  • Bli bättre på det du arbetar med.
  • Studie- och yrkesvägledning, för planering av dina studier.

Vem kan vända sig till Vägledningscentrum?

Vägledningscentrums service är till för dig som är över 25 år. Du ska även vara folkbokförd i Norrköpings kommun. Det spelar ingen roll om du har arbete idag eller om du är arbetssökande. Hos oss får du hjälp med studie- och yrkesvägledning oavsett dina tidigare erfarenheter av arbete eller studier.

All service hos Vägledningscentrum är gratis.

Under våra öppettider är det bara att besöka oss, du behöver inte boka tid. Grupper kan boka informationstillfällen på Vägledningscentrum. Skicka då e-post till: vagledningscentrum@norrkoping.se.

För dig som är under 25 år

Du som är under 25 år är välkommen till ungdomskontoret för studie- och yrkesvägledning. På ungdomskontoret är Norrköpings kommuns och Arbetsförmedlingens arbete med ungdomar samordnat i gemensamma lokaler, för att underlätta för dig att komma ut i arbete eller studier.

Läs mer och hitta till ungdomskontoret här.

Hämta ut slutbetyg

Möjligheten att plocka ut slutbetyg inom gymnasial vuxenutbildning har förlängts till 1 juli 2020. Kontakta studie- och yrkesvägledare om du vill ha hjälp att planera hur och vilka kurser du måste läsa för att få ut ett slutbetyg.

Vissa betyg kan vara för gamla för att plocka med i ett nytt slutbetyg. Kontakta därför studie- och yrkesvägledare för att se över dina betyg innan du påbörjar dina studier.

Beställa betyg

För att beställa en kopia på dina betyg skickar du in din beställning digitalt. Du kan få kopia på betyg från grund- och gymnasieskola samt vuxenutbildning från skolor som du läst inom Norrköpings kommun.

Beställning av kopia på skolbetyg

Kontakt

Besökstider
Måndag-fredag kl. 12.30-16.00

Telefontider
Måndag-fredag kl. 08.00-12.00


Mer information