Studera och leva i Norrköping

Norrköping som studentstad, studiesociala aktiviteter samt kultur och rekreation.

Boende

Bostadssituationen vid LiU är bättre än vid många andra universitet, men det är ändå viktigt att du är ute i god tid. Här har du några tips på hur du kan hitta din nya bostad:

  • Var aktiv och anmäl intresse för så många bostäder som möjligt hos studentbostadsföretagen.
  • Håll koll på hur populära de olika bostäderna är, då kan du avregistrera dig från de bostäder som är mycket populära och istället registrera dig för andra med lägre poäng eller färre sökande.
  • Glöm inte bort att det finns helt vanliga bostäder, kontakta andra hyresvärdar för att se hur du kan registrera dig.
  • Var öppen för olika bostadslösningar, till exempel dela lägenhet med några andra studenter.

På Studentbo i Norrköping kan du som sökande av studentbostad göra en intresseanmälan i allmänhet utan att du har blivit antagen till studier. Du kan inte anmäla intresse på en lägenhet/rum innan Studentbo fått antagningsbeskedet från VHS, alternativt direkt från dig.

Läs mer om hur du söker en bostad i Norrköping på Studentbos webbplats.

Här hittar du mer generell information om boende från Linköpings Universitet:


Boendeinformation

Studiesociala aktiviteter

Studentliv
Trappan: Trappan är Campus Norrköpings eget kårhus. Här hittar du café, pub och nattklubb under samma tak. Här huserar även studentkårerna, studentföreningar och många studentverksamheter.

Studentvenemang
Linköpings universitet och studentorganisationerna anordnar flertalet evenemang och aktiviteter varje läsår. Campus Linköping och Campus Norrköping erbjuder båda spännande aktiviteter att välja på. Alla aktiviteter hittar ni i studentkalendariet på Linköpings universitets hemsida

Studentorganisationer
Vid Linköpings universitet finns det tre studentkårer, Consensus, LinTek och StuFF, som var och en representerar studenterna vid de fyra fakulteterna. Vid universitetet finns också sektioner som alla utbildningsprogram är knutna till. De arbetar för de olika programmen och har festerier som anordnar fester. Det finns också en mängd olika föreningar och nationer vid universitetet som samlar människor inom en rad olika intresseområden.

Sport och träning
I både Linköping och Norrköping finns gott om träningsmöjligheter i form av sport- och träningsanläggningar, elljusspår, olika typer av sportföreningar och sportevenemang. Nedan hittar du sådant som är lite extra student- och campusnära.

Kultur och rekreation

Kultur och fritid
Upptäck staden och dess stora utbud. Besök bibliotek, museum, teater, parker, badplatser och friluftsområden. Sök föreningsstöd, boka idrottshallar med mera.


Kontakt