Studera och leva i Norrköping

Boende

Bostadssituationen vid LiU är bättre än vid många andra universitet, men det är ändå viktigt att du är ute i god tid. Här har du några tips på hur du kan hitta din nya bostad:

  • Var aktiv och anmäl intresse för så många bostäder som möjligt hos studentbostadsföretagen.
  • Håll koll på hur populära de olika bostäderna är, då kan du avregistrera dig från de bostäder som är mycket populära och istället registrera dig för andra med lägre poäng eller färre sökande.
  • Glöm inte bort att det finns helt vanliga bostäder, kontakta andra hyresvärdar för att se hur du kan registrera dig.
  • Var öppen för olika bostadslösningar, till exempel dela lägenhet med några andra studenter.

På Studentbo i Norrköping kan du som sökande av studentbostad göra en intresseanmälan i allmänhet utan att du har blivit antagen till studier. Du kan inte anmäla intresse på en lägenhet/rum innan Studentbo fått antagningsbeskedet från VHS, alternativt direkt från dig.

Läs mer om hur du söker en bostad i Norrköping på Studentbos webbplats

Här hittar du mer generell information om boende från Linköpings Universitet:


Boendeinformation

Studiesociala aktiviteter

Studentliv
Trappan: Trappan är Campus Norrköpings eget kårhus. Här hittar du café, pub och nattklubb under samma tak. Här huserar även studentkårerna, studentföreningar och många studentverksamheter.

Studentvenemang
Linköpings universitet och studentorganisationerna anordnar flertalet evenemang och aktiviteter varje läsår. Campus Linköping och Campus Norrköping erbjuder båda spännande aktiviteter att välja på. Alla aktiviteter hittar ni i studentkalendariet på Linköpings universitets hemsida

Studentorganisationer
Vid Linköpings universitet finns det tre studentkårer, Consensus, LinTek och StuFF, som var och en representerar studenterna vid de fyra fakulteterna. Vid universitetet finns också sektioner som alla utbildningsprogram är knutna till. De arbetar för de olika programmen och har festerier som anordnar fester. Det finns också en mängd olika föreningar och nationer vid universitetet som samlar människor inom en rad olika intresseområden.

Sport och träning
I både Linköping och Norrköping finns gott om träningsmöjligheter i form av sport- och träningsanläggningar, elljusspår, olika typer av sportföreningar och sportevenemang. Nedan hittar du sådant som är lite extra student- och campusnära.

Kultur och fritid

Kultur och fritid
Upptäck staden och dess stora utbud. Besök bibliotek, museum, teater, parker, badplatser och friluftsområden. Sök föreningsstöd, boka idrottshallar med mera.

Studentmedarbetare

Redan innan du tagit examen har du möjlighet att få in en fot i arbetslivet i kommunen. När du läser ditt sista år på ett program vid Linköpings universitet kan du söka ledig plats som studentmedarbetare i Norrköpings kommun.

Som studentmedarbetare får du goda möjligheter att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktik samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet. Som studentmedarbetare är du viktig för kommunen eftersom du bidrar med ny kunskap och nya infallsvinklar inom det aktuella kompetensområdet.

Läs mer och se lediga platser

 

Praktik inom Norrköpings kommun

Om du studerar vid universitet kan du praktisera inom Norrköpings kommun. Kontakta själv den verksamhet eller det kontor där du är intresserad av att praktisera. Ett bra tips när du söker praktikplats är att ta reda på hur kommunens organisation ser ut. Därefter kan du kontakta rätt verksamhet eller kontor. Information om organisationen hittar du i kommunens organisationsbroschyr:

Kommunens organisationsbroschyr

 

Om du ska genomföra verksamhetsförlagd utbildning (VFU) inom vård och omsorg finns särskild information om detta här


Kontakt