Kokboken Let's Eat

Fotografi på kokboken Let's Eat.

Under 2013/2014 vidareutbildade sig 120 kommunala kockar och ekonomibiträden inom kost, hälsa och hållbar utveckling. Förutom att de som äter kommunens mat får en mer närproducerad, hälsosam och varierad mat med nyttigare och hållbarare innehåll, har utbildningen resulterat i kockarnas egen kokbok - "Let's Eat".

Kockutbildningen har varit en del i Norrköpings kommuns jobbsatsning där 52 miljoner kronor har använts till nya jobb, vidareutbildning för våra medarbetare och kvalitetshöjning i verksamheten. Under tiden som Norrköpings kommuns kockar vidareutbildat sig har vikarier anställts till de kommunala köken.

120 personer har genomgått 6 veckors heltidsstudier på restaurangskolan De Geer gymnasiet i Norrköping. Utbildningen blev en succé som har bidragit till inspiration och en stor dos arbetsglädje. Några av de bästa recepten från dessa kockar har samlats i boken "Let's Eat".

Kokboken, som i första hand är tänkt att bidra till inspiration till kommunens egna anställda och till de som arbetar med mat och kost i andra kommuner, är ett av flera resultat av projektet med Norrköpings kommuns måltidsinspiratör, Anna Aldén.

Boken finns för närvarande inte till försäljning men du kan ta del av boken digitalt till höger under "Matnyttigt".

Kontakt

Relaterat Rubrik