Kostenheten

Kostenheten består av en administrativ enhet, skolrestauranger, äldrekök och Sandbyhovs vaktmästeri. Vi planerar, tillagar, transporterar och serverar mat till förskolor, skolor, handikapp- och äldreomsorg.

Vid kostenheten arbetar cirka 225 personer med att laga och servera mat till Norrköpings skolbarn, förskolebarn och äldre. Det lagas cirka 20 000 portioner varje dag. Cirka 10 procent av maten som tillagas är specialkost.

Vardagar lagar kostenheten cirka 18 000 portioner mat till förskolor och skolor. Lunchen innehåller 25-30 procent av dagens totala energibehov samt är näringsvärdesberäknad.

2 000 portioner lagas till äldre- och handikappomsorgen varje dag. Äldre- och handikappomsorgen har alltid två rätter samt dessert att välja mellan. Rätterna är näringsvärdesberäknade.

Kostenheten tänker på miljön

Kostenheten använder inga portions- eller engångsförpackningar och brickor är borttagna från de flesta restauranger för att spara pengar och miljö. I de fem större tillagningsköken mals matresterna och maten blir fordonsgas som bland annat driver bussarna i Norrköpings innerstad.

Administrativ personal

Ingrid Kalm
Kostchef
Tfn 011-15 34 52

Camilla Zingmark
Kostekonom hygien och utrustning
Tfn 011-15 21 11

Elisabet Marklund
Kostekonom förskola och skola
Tfn 011-15 14 26

Ulrika Suu
Kostekonom äldre- och handikappomsorg
Tfn 011-15 34 56

Eva Jansson
Ekonom
Tfn 011-15 34 55

Marika Brusell Kurtson vik
Personalassistent
Tfn 011-15 34 58

Gun Andersson
Assistent
Tfn 011-15 21 62

Kontakt

Kostenheten
Hospitalsgatan 11
601 81 Norrköping

Tfn 011-15 34 52
Fax 011-15 34 50

Riktlinje för kostverksamheten