Ny avgiftsmodell godkänd i kommunfullmäktige

Publicerad 28 november 2017 11:12

På kommunfullmäktige 27 november godkände nämnden enigt förslaget om ny avgiftsmodell för livsmedelskontrollen i Norrköping, ofta kallad Norrköpingsmodellen. Den nya modellen börjar att gälla 1 januari 2018.

Norrköpings kommun har ansvar för att genomföra livsmedelskontroller hos alla verksamheter som jobbar med livsmedel i någon form. Kontrollerna ska se till att alla personer som handlar i mataffären, tar en fika på stan eller äter på en restaurang, ska känna sig trygga med att de får säkra livsmedel och det de betalar för.

Vad är nytt?

Vi har sänkt timtaxan och ändrat på när livsmedelskontrollen ska betalas. Från 1 januari 2018 kommer företagen att betala efter att vi har gjort kontrollen. Med den tidigare modellen betalades kontrollen i förskott. Inga andra ändringar är gjorda utan livsmedelskontrollerna genomförs på samma sätt som tidigare.

Information till alla verksamheter

Alla livsmedelsverksamheter kommer att få information om den nya modellen och vad som gäller via brev. Informationen skickas efter att tiden för överklagan av beslutet har passerat, eftersom beslutet först då blir giltigt.

 

Har du några frågor om den nya avgiftsmodellen?
Då kan du kontakta Maria Pihlajärvi, avdelningsschef livsmedel på Norrköpings kommun 0730-20 29 15.