Psykiatriska veckan firar 20-årsjubileum

Psykiatriska veckan i Norrköping
Publicerad 20 oktober 2017 17:34

Den 13-16 november arrangeras Psykiatriska veckan för tjugonde året i rad och som alltid bjuds du in till spännande och inspirerande föreläsningar och föredrag. De flesta av evenemangen sker i Louis De Geer i Norrköping. Arrangemangen har fri entré och är öppna för alla.

Under måndagskvällen den 13 november kommer författaren bakom boken "Konsten att fejka arabiska – en berättelse om autism" Lina Liman till Norrköpings stadsbibliotek. Till det här evenemanget behöver du förboka en plats.

Under tisdagseftermiddagen kommer historikern och författaren Dick Harrisson till Hemerycksalen och föreläser utifrån "Galna kungligheter, byfånar och obotligt sinnesslöa: Strövtåg i synen på psykisk ohälsa genom tiderna".

På onsdagskvällen kan du lyssna till Pelle Sandstrak, föreläsaren och författaren bakom bland annat boken ”Mr. Tourette och jag”. På torsdagskvällen kör också ståuppkomikern Hasse Brontén en föreställning om hur det är att vara anhörig till någon som är bipolär.

Förutom dessa föreläsare så kan du lyssna många fler intressanta föredragshållare, paneldiskussioner, träffa utställare samt gå på öppet hus. De arrangerande kommunernas bibliotek har också tema psykisk hälsa denna vecka.

Här finns hela programmetPDF (pdf, 445.1 kB)

 

De som arrangerar veckan är Region Östergötland, Finspångs kommun, Norrköpings kommun, Söderköpings kommun, Valdemarsviks kommun samt Nationell samverkan för Psykisk Hälsa (NSPH), Riksförbundet för Social och Mental Hälsa (RSMH) och Schizofreniförbundet.

 

Välkommen!