Utställningar

Kris & Vision - Våga älska Norrköping

Affisch för utställningen Kris & Vision

Utställningen Kris och vision - våga älska Norrköping visas på Arbetets museum och Norrköpings Stadsmuseum.

En utställning om hur Norrköping blev den stad den är idag. Norrköping har genom historien upplevt både stora framgångar och svåra motgångar som präglat staden och dess invånare. Ur kriserna har man format nya visioner, men visionära projekt har också förvandlats till kriser. För att förstå vad Norrköping är idag behöver man förstå stadens historia. Vad kan vi lära oss av de kriser och visioner som varit? Och hur kommer de att se ut i framtiden?

Utställningen är ett samarbete mellan Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum som stöds av Fastighets AB L E Lundberg, Henry Ståhl Fastigheter AB, Hyresbostäder i Norrköping AB.

På hyllan: Svenskar + SNUS = sant

En utställning om hur snuset har etablerat sig i Sverige och blivit något utmärkande för svenskar. I Norrköping har vi odlat tobak och tillverkat snus i flera hundra år. Petter Swartz startade på 1750-talet sin fabrik här, av många känd som skaparen av snussorten Röda Lacket. En såväl historisk som dagsaktuell utställning med en blandning av film, bilder och föremål.
Utställningen visas 27 april-9 september.

Producent för utställningen är Louise Zejlon, masterstudent på KSM vid Linköpings Universitet, och praktikant på Norrköpings stadsmuseum.