Publicerad 28 november 2012 kl 18:32

Ny film om Norrköping: Bajdoff- en film om fotboll och om livet

Bild på fotbollsspelaren "Åke Bajdoff Johansson" och med texten Bajdoff.

På lördag den 1 december är det Sverigepremiär på Cnema för fotografen Brita Nordholms dokumentär om fotbollslegenden Åke "Bajdoff" Johansson.

Samtidigt släpps filmen som DVD. DVD:n Bajdoff är den fjärde produktionen i serien "Norrköping på film och den finns att köpa på bland annat Norrköpings stadsmuseum. 

Brita Nordholm har gjort filmen i samproduktion med Norrköpings stadsarkiv och Norrköpings stadsmuseum och i samarbete med Cnema.

Fotbollslegenden Åke ”Bajdoff” Johansson

Åke "Bajdoff" Johansson. Foto Brita Nordholm.
Åke "Bajdoff" Johansson. Foto Brita Nordholm.

IFK Norrköping har haft många stjärnspelare genom åren: Gunnar Nordahl, Ove Kindvall, Björn Nordqvist, Thomas Brolin – för att nu bara nämna några. Men med sina 321 allsvenska matcher mellan åren 1950 och 1965 och sina sex SM-guld är Åke ”Bajdoff” Johansson avgjort IFK:s meste spelare.

Fotografen Brita Nordholm filmade och intervjuade Bajdoff 2009. Som en röd tråd igenom filmen löper Magnus ”Mankan” Nilssons texter om ”Bajdoff” och om IFK, lästa av honom själv.

Filmen visas lördag den 1 december kl 15 och söndag 2 december kl 13. I samband med visningarna kommer det att vara för- och eftersnack med Bajdoff, Brita Nordholm och Magnus "Mankan" Nilsson.

Kontakt

Norrköpings stadsmuseum
Västgötegatan 21
602 21 Norrköping

Tfn 011-15 26 20

Besöksadress
Holmbrogränd

Skicka e-post

Fler kontaktuppgifter