Planer och byggprojekt

Next:Norrköping

De kommande åren bygger vi om stora delar av Norrköpings innerstad kring bland annat Resecentrum, Butängen och Inre hamnen. Följ hela arbetet direkt på next.norrkoping.se

Inre hamnen

Med attraktivt läge vid vattnet och på gångavstånd till dagens och morgondagens resecentrum växer en ny del av innerstaden fram i Norrköping. Inre hamnen ska präglas av ett mångfacetterat liv med nyskapande arkitektur och en skön vattenkontakt utmed de vackra kajerna och kanalerna.

Många nya lägenheter i Norrköping

Just nu byggs närmare 1000 nya lägenheter runt om i Norrköping. Så mycket har inte byggts på mer än 20 år! Fördelningen mellan bostadsrätter och hyresrätter är relativt jämn, men en liten övervikt på hyresrätter. Läs mer om alla projekt här!

Få koll på stadsutveckling - prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Är du nyfiken på vad som händer i stan. Vill du ha koll på det senaste? Då är nyhetbrevet om planer och byggprojekt något för dig. Nyhetsbrevet riktar sig framförallt till företagare på bostadsmarknaden, men även andra som är intresserade av vår verksamhet är välkomna som prenumeranter.

Söker du mark att bygga på?

Norrköpings befolkning ökar kraftigt och efterfrågan på bostäder är stor. Vill ditt företag vara med och bygga bostäder i Norrköping? Klicka här för att se byggklar mark.

Norrköping ska bygga Europas bästa resecentrum

Norrköping står inför en spännande utveckling de kommande åren. Beslutet att Ostlänken, den nya höghastighetsjärnvägen som sträcker sig från Linköping och upp mot Stockholm, ska byggas innebär att Norrköping får en central roll i ett av Sveriges största byggprojekt någonsin.

Här ska det byggas!

Här har vi samlat ett antal aktuella byggprojekt i centrala Norrköping som pågår eller är på gång inom kort eller på lite längre sikt.

Sveriges mest spännande byggprojekt?

Ett riktigt häftigt byggprojekt drar nu igång i Industrilandskapet, kanske är det till och med Sveriges mest spännande husbygge?

Seniorboende i Vilbergen

Nu har bygget av 29 nya lägenheter påbörjats i Vilbergen. Det är Riksbyggen som fortsätter sin satsning på konceptet ”Bonum” för personer över 55 år.

Knäppingsborg växer

Nya butiker och restauranger mot Gamla torget, det är målet när nu Knäppingsborg föreslås växa och ta över Kriminalvårdens gamla lokaler i Gamla Rådstugan 1.

Utveckling av Sandbyhov

Nu påbörjas arbetet med två detaljplaner för Sandbyhovsområdet i Norrköping. Området har traditionellt varit ett institutionsområde ska nu få en mer stadslik karaktär.

Fängslande läge för bostäder?

Skulle du vilja flytta in i gamla fängelset vid Drags? Kanske kan det bli verklighet om ett antal år. I somras upphörde kriminalvårdens verksamhet i lokalerna vilket öppnar upp för nya möjligheter på det gamla fängelseområdet.

Dags för park, bostäder och affärer i Västgötebacken

Nu har detaljplanen för kvarteret Mjölnaren vunnit laga kraft, vilket innebär att vi är ett steg närmare byggstart i området vid Västgötebacken i utkanten av Industrilandskapet.

Tomtkö

Den kommunala tomtkön erbjuder attraktiva småtomter runt om i kommunen. Under de närmaste åren kommer flera hundra tomter att släppas till kön, och för dig som har bråttom finns flera byggklara tomter till salu redan idag.