Planer och byggprojekt

Få koll på stadsutveckling - prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Är du nyfiken på vad som händer i stan. Vill du ha koll på det senaste? Då är nyhetbrevet om planer och byggprojekt något för dig.

Samråd för Norsholm

Nu pågår samråd för fördjupningen av översiktsplanen för Norsholm. Här visas hur orten och dess närområde skulle kunna växa och utvecklas under de närmaste decennierna. Hur ser du på Norsholms framtid?

Tyck till om hur Norrköpings ska växa!

Hur vill du Norrköpings ska växa och utvecklas framöver? Vad prioriterar du när du väljer bostad? Tyck till i vår enkät!

Next: Norrköping

De kommande åren bygger vi om stora delar av Norrköpings innerstad kring bland annat Resecentrum, Butängen, Västra och Östra Saltängen och Inre hamnen. Följ hela arbetet direkt på Next: Norrköping-bloggen.

Sveriges mest spännande byggprojekt?

Ett riktigt häftigt byggprojekt drar nu igång i Industrilandskapet, kanske är det till och med Sveriges mest spännande husbygge?

Seniorboende i Vilbergen

Nu har bygget av 29 nya lägenheter påbörjats i Vilbergen. Det är Riksbyggen som fortsätter sin satsning på konceptet ”Bonum” för personer över 55 år.

Fördjupning av översiktsplan för Åby/Jursla på gång

Fördjupning av översiktsplan för Åby och Jursla är nu hos Kommunstyrelsen för information till politikerna. Samråd väntas under senare delen av våren 2014.

Knäppingsborg växer

Nya butiker och restauranger mot Gamla torget, det är målet när nu Knäppingsborg föreslås växa och ta över Kriminalvårdens gamla lokaler i Gamla Rådstugan 1.

Utveckling av Sandbyhov

Nu påbörjas arbetet med två detaljplaner för Sandbyhovsområdet i Norrköping. Området har traditionellt varit ett institutionsområde ska nu få en mer stadslik karaktär.

Söker du mark att bygga på?

Norrköpings befolkning ökar kraftigt och efterfrågan på bostäder är stor. Vill ditt företag vara med och bygga bostäder i Norrköping? Klicka här för att se byggklar mark.

Vill du bo vid Strömmen i Skärblacka?

I området som kallas Prästens äng finns tidiga planer för småhusbebyggelse. Skulle du vilja bo längs Strömmen i Skärblacka?

Här ska det byggas!

Här har vi samlat ett antal aktuella byggprojekt som pågår eller är på gång inom kort eller på lite längre sikt.

Ny detaljplan för Lindö Strand

Nya bostäder, restauranger, torg och en fräsch upprustad badplats, så ser förslaget till ny detaljplan ut för Lindö Strand. Nu har allmänheten chans att tycka till.

Nya lägenheter byggs vid Folkparken

Nu är det första symboliska spadtaget grävt i kvarteret Krogen där Karl Johansskolan ligger intill Folkparken och Norrtull. Här ska linköpingsföretaget Botrygg bygga totalt 130 lägenheter var av de första 75 påbörjas nu.

Fängslande läge för bostäder?

Skulle du vilja flytta in i gamla fängelset vid Drags? Kanske kan det bli verklighet om ett antal år. I somras upphörde kriminalvårdens verksamhet i lokalerna vilket öppnar upp för nya möjligheter på det gamla fängelseområdet.

Dags för park, bostäder och affärer i Västgötebacken

Nu har detaljplanen för kvarteret Mjölnaren vunnit laga kraft, vilket innebär att vi är ett steg närmare byggstart i området vid Västgötebacken i utkanten av Industrilandskapet.

Tomtkö

Den kommunala tomtkön erbjuder attraktiva småtomter runt om i kommunen. Under de närmaste åren kommer flera hundra tomter att släppas till kön, och för dig som har bråttom finns flera byggklara tomter till salu redan idag.

Stadsutveckling på Saltängen

Saltängen ska i framtiden bli en självklar del av Norrköpings innerstad. Området som idag består av småindustrier och hamnverksamhet förvandlas till en del av staden med en blandning av bostäder i olika former, service, handel, arbetsplatser och restauranger.

Kontakt

Stadsbyggnadskontoret
Förvaltningshuset Rosen
Trädgårdsgatan 21
601 81 Norrköping

Tfn 011-15 00 00

Skicka e-post

Fler kontaktuppgifter