Planer och byggprojekt

Här ska det byggas!

Här har vi samlat ett antal aktuella byggprojekt i centrala Norrköping som pågår eller är på gång inom kort eller på lite längre sikt.

Tyck till om Åby/Jursla

2 juni - 30 september ställs det nya förslaget till fördjupning av översiktsplanen för Åby och Jursla ut på samråd. Då har du möjlighet att tycka till. I planförslaget finns tänkbara områden för bostads- och verksamhetsutveckling. Planen redovisar också tänkbara nya trafiklösningar, samt vilka grönområden som anses vara särskilt viktiga i området.

Norrköping ska bygga Europas bästa resecentrum

Norrköping står inför en spännande utveckling de kommande åren. Beslutet att Ostlänken, den nya höghastighetsjärnvägen som sträcker sig från Linköping och upp mot Stockholm, ska byggas innebär att Norrköping får en central roll i ett av Sveriges största byggprojekt någonsin.

Next: Norrköping

De kommande åren bygger vi om stora delar av Norrköpings innerstad kring bland annat Resecentrum, Butängen, Västra och Östra Saltängen och Inre hamnen. Följ hela arbetet direkt på Next: Norrköping-bloggen.

Nya bostäder på Ljurafältet

Just nu pågår byggnation av 71 lägenheter på Ljurafältet I Norrkoping och fler är på gang.

Sveriges mest spännande byggprojekt?

Ett riktigt häftigt byggprojekt drar nu igång i Industrilandskapet, kanske är det till och med Sveriges mest spännande husbygge?

Samråd för Norsholm

Nu pågår samråd för fördjupningen av översiktsplanen för Norsholm. Här visas hur orten och dess närområde skulle kunna växa och utvecklas under de närmaste decennierna. Hur ser du på Norsholms framtid?

Få koll på stadsutveckling - prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Är du nyfiken på vad som händer i stan. Vill du ha koll på det senaste? Då är nyhetbrevet om planer och byggprojekt något för dig.

Utveckling av Sandbyhov

Nu påbörjas arbetet med två detaljplaner för Sandbyhovsområdet i Norrköping. Området har traditionellt varit ett institutionsområde ska nu få en mer stadslik karaktär.

Söker du mark att bygga på?

Norrköpings befolkning ökar kraftigt och efterfrågan på bostäder är stor. Vill ditt företag vara med och bygga bostäder i Norrköping? Klicka här för att se byggklar mark.

Nära i Inre hamnen

Inre hamnen ska i framtiden bli en självklar del av Norrköpings innerstad. Området som idag består av småindustrier och hamnverksamhet förvandlas till en del av staden med en blandning av bostäder i olika former, service, handel, arbetsplatser och restauranger. I den nya stadsdelen kommer vattnet att stå i fokus med Strömmen och nya kanaler in i området. I Inre hamnen är du nära. Nära vattnet, nära resecentrum, nära city.

Seniorboende i Vilbergen

Nu har bygget av 29 nya lägenheter påbörjats i Vilbergen. Det är Riksbyggen som fortsätter sin satsning på konceptet ”Bonum” för personer över 55 år.

Knäppingsborg växer

Nya butiker och restauranger mot Gamla torget, det är målet när nu Knäppingsborg föreslås växa och ta över Kriminalvårdens gamla lokaler i Gamla Rådstugan 1.

Ny detaljplan för Lindö Strand

Nya bostäder, restauranger, torg och en fräsch upprustad badplats, så ser förslaget till ny detaljplan ut för Lindö Strand. Nu har allmänheten chans att tycka till.

Nya lägenheter byggs vid Folkparken

Nu är det första symboliska spadtaget grävt i kvarteret Krogen där Karl Johansskolan ligger intill Folkparken och Norrtull. Här ska linköpingsföretaget Botrygg bygga totalt 130 lägenheter var av de första 75 påbörjas nu.

Fängslande läge för bostäder?

Skulle du vilja flytta in i gamla fängelset vid Drags? Kanske kan det bli verklighet om ett antal år. I somras upphörde kriminalvårdens verksamhet i lokalerna vilket öppnar upp för nya möjligheter på det gamla fängelseområdet.

Dags för park, bostäder och affärer i Västgötebacken

Nu har detaljplanen för kvarteret Mjölnaren vunnit laga kraft, vilket innebär att vi är ett steg närmare byggstart i området vid Västgötebacken i utkanten av Industrilandskapet.

Tomtkö

Den kommunala tomtkön erbjuder attraktiva småtomter runt om i kommunen. Under de närmaste åren kommer flera hundra tomter att släppas till kön, och för dig som har bråttom finns flera byggklara tomter till salu redan idag.