Ninos Chanko årets vårtalare i Folkparken

Tisdag den 30 april är det dags för traditionsenligt valborgsfirande i Folkparken. I år är det Ninos Chanko som håller tal innan Scouterna tänder majbrasan.

Kollage majbrasa i Folkparken och porträtt på man i grå kostym.

Ninos Chanko ska hålla tal i Folkparken. Foto: Mostphotos och Niclas Kindahl/Fotofabriken

Publicerad

Valborgsfirandet i Folkparken är en mångårig tradition och ett viktigt inslag är vårtalet. I år hålls det av entreprenören Ninos Chanko, som driver både trafikskola med halkbana och vårdföretag. Han ansvarar också för Facebook-gruppen Norrköping med drygt 42 000 medlemmar.

Min kärlek till Norrköping är stor. Här är jag född och uppvuxen och här vill jag ta mitt sista andetag. Jag älskar att möta människor och det är en otrolig känsla att vår Facebook-grupp skapar gemenskap för så många. Genom att stötta varandra på olika sätt gör vi tillsammans Norrköping till en bättre plats. Det tar jag upp i mitt tal och jag känner mig hedrad att jag får den chansen. Låt oss inspireras av varandra till att utföra goda handlingar, säger Ninos Chanko.

Under kvällen blir det också musik av Hemvärnets musikkår, studentkören SKÖN samt David Richardson och Amanda Carlsson.

Vi ser fram emot att hälsa våren välkommen tillsammans i Folkparken. Det blir en stämningsfull kväll tack vare det fina samarbetet med föreningar, näringsliv och kulturliv, säger Patrik Hyberts, projektledare för evenemang på Upplev Norrköping.

Hållpunkter för firandet:

  • 18.00: KFUM:s aktiviteter i parken startar.
  • 19.45: Underhållningen från scenen inleds.
  • 21.00: Vårtal av Ninos Chanko, därefter tänds brasan av Scouterna.

Läs mer om Valborgsfirandet i Folkparken